dr.too wrote:
Stiv wrote:Cestitke Bagiju i Bleku :D

Drtoo, sve to stoji, ali smo ti mi kriva publika ;)
slazem se s time u potpunosti. Pa cu zamolit admina da stavi lokot na ovaj topic i obrise ga. Hvala :smt006
Izgubio sam katanac i gumicu za brisanje :-D

(nema brisanja sunce ti sad bi on brisao sto je iduce ha spaljivanje knjiga?)

Bio DarioZg slatkog ili ostrog jezika, i on i drugi u postovima koji su uslijedili su ti dijelom ukazali kako olaksati kupcu da kako ti kazes "dodje pogledati auto"...

1. auto ti je tuniran, a to vecina kupaca ne voli - dijelom jer im se ne svidja sa stanovista izgleda, a dijelom jer su se nagledali svakavih ocajnih prerada pa se s tuniranim autima ne zele zajebavati

2. ako auto gleda netko tko slucajno zna (kazem slucajno jer vecina ljudi nije intimna s Miatama kao mi tu) da je ovo naknadno lakiran auto u bijelo ili zna koji volan treba biti unutra prva asocijacija mu je da je auto bio razbijen - nakon toga, razbijen + sportski auto budi vecini jezu kako je sve taj auto vozen i odrzavan (ljudi zanemaruju i gaze obicne aute, a kamoli ne ovakve...)

3. auto se nalazi u Sisku/Kutini, pa se kad zbrojis tocku 1+2 dobrom dijelu ljudi odmah u startu nece dati ici pogledati ga - pogotov kako smo mi Hrvati komforni pa se niti Zagrepcaninu ne da ici do recimo drugog kraja Zagreba :) a kamoli da bi ti netko iz Dalmacije isao do tebe

4. surova stvarnost je da cak i da te netko vec nije eliminirao u prva 3 koraka, eliminirali su te svih proteklih mjeseci zbog pocetne cijene - uvijek je vrijedilo da ce samo rijetko koji kupac polovnog auta cijeniti bas sve sto si ti napravio na autu, a jos rjedje da ce cijeniti isto na tuniranom autu

5. sezona jos nije pocela - Miatama se rijetko trguje izvan sezone jer ih onda ljudi niti ne traze

Kad sve zbrojis, moj bi ti najdobronamjerni savjet bio:
1. potrudi se i sve sto si radio na autu u oglasu DETALJNO opisi kako bi kupac shvatio da si zaljubljenik - citaj ludjak! :) - koji je to radio sa smislom, a ne da ocekuje najgori seljo-tjun
2. objasni zasto je nesto radjeno (npr. htio si Nardija)
3. budi spreman poslati ljudima sve moguce slike auta koje traze
4. odustani od ideje da ces modifikacije moci naplatiti u iznosu imalo bliskom onome koliko su te kostale - kad se nekako pomiris s tom idejom, onda mozes u ovisnosti o tome koliko ti se zuri s prodajom ili ne korigirati cijenu

Zapravo, ovo pod 4. vrijedi i prije nego sto ista napravis na autu - kod nas ljudi ne znaju cijeniti niti redovno odrzavanje, a tek je problematicno shvatiti im i vrednovati kod kupnje nekog auta sve modifikacije. Samim time, jos prije nego svi mi krenemo u tjuning necega o tome ne treba razmisljati kao nekakvoj investiciji zbog koje ce nam netko dati vise para nego za stock auto - vraga, takvo nesto ce prije biti uteg oko vrata nego neka velika korist :)

Sasa
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Sasa, ovo ti je jedan od najboljih postova :smt023 To je jednostavno tako, svaka modifikacija ljude tjera od auta, to je valjda u psihi ljudi. Npr. ja nikad ne bi kupio remapiran auto, ma da je od ne znam koga, bez obzira što je s njim možda sve ok. A opet bi ga bio spreman sam remapirati (na BMW-u me je spriječavalo samo to što sam znao da ću ga trebati prodati). Čudno, ali tako je (valjda vjerujemo samo sebi, pa ak smo se i zajebali zajebali smo se sami :) )
I još preporuka dr. too-u. Ne skidaj cijenu još niže jer će opet psiha croatica domesticusa misliti da ti je auto fest sjeban pa da ga se pošto poto zeliš rješiti. Bilo to tako ili ne (vidio i probao nisam pa ne znam), mora postojati granica ispod koje se ne ide. To je i solidarnost s ostalim forumašima koji će prodavati.