Dellboy wrote:sa strane osobe koja gleda mx-5 nb(FL) kupit već skoro 4 godine mogu reć da su cijene u oglasnicima ostale sve 4 godine iste. Znači one rijetke 1.8 nb fl još uvijek kreću od 8500 pa naviše, a NB 1.6 koji je najčešći je spa za 1500€.

Krivac neprodavanja je šta ovi sa "rijeđim" primjercima uključe u cijenu rijetkost , sve godine pažnje i osobnu simpatiju prema autu. Naletit će neko kome nije bitna cijena već primjerak, ali kao šta je neko napisa zato trebaju 1-2 godine.

O realnoj cijeni nebi razglaba, ali napominjem još jednom da u ove 4 godine cijena NB FL modela je zanemarivo pala.
Ovo gore potpisujem jer sam ja recimo svoju NB 2001., 2005. godine prodao za 11k eura, znači auto je tada imao 3.5godina, a NB FL za 12k eura 2007., dakle Mx-ice drže cijenu jako dobro, a pogotovo dobro je to bilo do 2010., kada je cijena nešto možda malo jače pala.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Kod mx5 cijenu igra stanje. Ja sam se nagledao svakavih. Jos 2004 kad sam kupovao svoju bilo je godista 2001 koji su izgledali ko da imaju 10-15 god. Nevjerojatno!

Danas je jos veca razlika. Naravno da je za 9-10 jako tesko prodat nb pa cak bih rekao i gotovo nemoguce, ali za 1500€ mozes kupit samo neku koja je evetualno za dijelove, nije registirana, s talijanskim dokumentima i motorom koji ne pali:)

Ko kupuje ili prodaje mx5 trebao bi ici okolo i pogledat druge jer to je jedini nacin za procjeniti sto hoces kupiti ili prodati. Naravno, uvijek ima onih koji ce trazit abnormalno previse za svoju i onih koji ce iz nekog razloga trazit nesto manje od realne trzisne vrijednosti, ali ovi drugi su rijetki i brzo ce ju prodat.

Hocu reci da se jedna nb iz 2001, moze prodat za 3.5-4, a druga 7.5-8 i to je realno prema onom sto se moze naci. Nisu svi frikovi ko vecina nas da pazi i mazi svoje aute i to im je hobi.

Takodjer smatram, kao sto je i bojan rekao da kilometraza ne igra toliko ulogu nego prvenstveno stanje vozila.

Jebiga, i mene muci i zato mi se neda prodavat svoj auto ( za koji skromno:) smatram da je jedan od najbolje odrzavanih i ocuvanih primjeraka u rh, da ne kazem najbolji jer ce se ovdje pocet povlacit pistolji istog trena:).. ) Sto bi trazio jednu od najvecih cijena u oglasniku i tako ga mogu prodavt do besvjesti...
Neisplati mi ga se prodavat, cak i da imam srece i dobijem brzo te novce ne bih ga prodao jer nemam sto drugo kupit -- moram dat barem 5t € extra na to i pitanje dal cu bit zadovoljan s tim drugim.
A da bi kupio nesto stvarno realno bolje i sto bi bio barem jednako velik gust i zajebancija ko ovaj auto morao bi dodat barem jos tolko.

Dok situacija ne dodje do grla iz ovog ili onog razloga ( dijete, famila ili neznam sto vec) neide on nikamo, a i vec sam smislio kako cu i to rijesti:)

Ja sam do sada iša vidit 3 iz oglasnika. Jedna je bila osrednje očuvana, druge dvi loše(spoznaš tek kad dođeš na lice mjesta). Cijena je bila u skladu s tim.... Ali ta razlika cijena od 3,5-4k € za loše i 7,5-8 za dobro očuvanu nb ti je, a bit ću blag, GLUPOST :roll:

za tih 3-4 tisuće € ja kupim svu orginalnu opremu preko il motorsporta i zaminim sa starom a još mi ostane i za registraciju i hard top.

Ti si upravo primjer čovjeka koji je u cijenu uljučio ljubav prema autu.
Ne kažem... razlike među očuvanim i loše očuvanim primjericma u cijeni mora biti, ali tu očuvanost ti si naplatio 2-3 puta vrijednosti razlike loše i dobro očuvanog primjerka.

Teško je odredit cijenu nečega šta volimo pa upravo zato dolazi do takvih razlika po oglasnicima. Ti vidiš on je stavio 6k € i pogledaš slike auta... aha... osrednje očuvana, ima ogrebotinu na sicu... moja to nikad nebi imala, ma stavit ću ja 8k € vridi bar toliko.

e pa..... prodaj je onda kad vridi toliko