2 BOJAN .. glede dosade

miata
gtr
sti wxr
370z
200sx
supra
rx-8
rx-7
evo
sfift gti
celica 4x4 carlos saintz

jel trebam dalje nabrajat dosadna japanska auta ?
EX: ZG-3979-Ah

zaczg wrote:Ok, a sad od tih svih, koji upada u budjet od 20k kn? :)
A zavisi šta su ti pozitivna iskustva, meni dosadan auto (čitaj većina japanskih i svi korejski automobili) nikako ne može biti i dobar auto.

by BOJAN

Vex wrote:Never mind, ionako je tema otisla u nepovrat :-D
dobio si podosta preporuka ..
evo ti i moja -
323f imao ga .. super auto dosta opreme ne kvari se
opel astra - vectra ima ih hrpa dosta djelova nisu skupi solidni
acord - jako izdržljivi i robusni pogotovo stariji primjerci

ništa što kupiš neće bit savršeno i pripremi se na kompromise .. + dodaj i koju kunu za ne nadane popravke
i to je to.

da će ti netko predložit 2005 godište dobro uščuvanog modela koji njegov susjed prodaje ... neće - imho tema je rješena

ionako ti sam gledaš njuškalo više od nas svih skupa
evo ti i br od dečka koji se bavi autima .. ništa ti ne košta nazvat i reć svoje želje
Prodaja automobila iz inozemstva po narudžbi!
***AMEX 60 rata ili Mastercard 36 rata***

Vučna služba!
na +385 98 288 881

kiki se zove reci da ti je mcclarion dao br.

Daleko od toga da nisam dobio dosta preporuka, samo kazem da je na kraju otislo u raznim smjerovima :).

Anyways, kako nadjem zanimljive oglase postat cu ih ovdje pa ko hoce nek komentira...
ZG6303BK srebrna NB

mcclarion wrote:2 BOJAN .. glede dosade

miata
gtr
sti wxr
370z
200sx
supra
rx-8
rx-7
evo
sfift gti
celica 4x4 carlos saintz
jel trebam dalje nabrajat dosadna japanska auta ?
Miata je najbolji auto na svijetu by far, ali to na kraju krajeva niti nije japanski auto nego kako bi Clarkson rekao best english sportscar. Upravo skupljam novce da kupim još jednu Miatu jer jednostavno ne mogu bez tog auta.
Rx-8 imao 3 godine, vrlo dosadan auto, veći mi je užitak bio otići na Sljeme sa Puntom JTD nego sa svojom Rx-8, jer je taj auto užas za bilo kakve uske planinske ceste s obzirom da nema nikakvoga momenta (imao sam osjećaj kao da auto ima 110ks, a ne 231ks). Z4 i Rx su imali potpuno isti broj konja a razlika je bila kao nebo i zemlja, a Rx-ica je 50 kila lakša od Z4. Puno troši, a ne ide sa mjesta (da je bio biturbo kao Rx-7, druga priča). Iako moram priznati da sam sa tim autom imao daleko najmanje troškove održavanja (osim potrošnje) od svih auta do sada. U 3 godine nije imao apsolutno niti jedan kvar, a redovni servis u ovlaštenom je bio jeftiniji od Miatinog oko 650-700kn. Nissan GTR-taj auto ne bih kupio nikada, toliko ružnoće i dosade što se izgleda tiče nisam već dugo vidio (taj auto neće nikada biti classic i za 20 godina ćeš ga moći dobiti za 3k eura, kao što danas možeš dobiti Nissan 300zx iz 1991., koji je novi koštao kao 911. Dakle meni je i taj auto vrlo dosadan, svaki put bih za te novce radije kupio najobičnijeg Porschea 911 Carreru 2, i imao bih auto zauvijek. Ono što stvarno cijenim od recent Japanskih auta je Nissan 350z koji je donio prekrasan zvuk na tržište, carismu, dobar izgled (coupe) i classic look na moderan način koji će jednoga dana biti classic. Ali za te novce bih uvijek opet radije uzeo Z4 koji je meni osobno jedan od najboljih auta koje sam imao. A generalno za dosadu sam mislio na japanske econoboxes aute koji su u svoje vrijeme u engl. časopisima dobivali uvijek najgore ocjene za extremnu dosadu i manjak karaktera. Nisi gore stavio Hondu s2000, taj auto je stvarno super, ali opet uvijek bih radije u toj klasi uzeo z4.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Vex evo ti dobre ideje za obiteljski automobilčić od ovoga dečka iz Makarske, MINI, ima 4 sjedala, za svoju veličinu je jako prostran, malo troši, a toliko je fun da ga vjerovatno nikada ne budeš htio prodati. Nekada su četveročlane obitelji imale takve aute, a danas to minimalno treba biti monovolumen sa 8000 kubika prostora. Na kraju krajeva i Steve McQueen je imao Minija.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

bojan wrote:Vex evo ti dobre ideje za obiteljski automobilčić od ovoga dečka iz Makarske, MINI, ima 4 sjedala, za svoju veličinu je jako prostran, malo troši, a toliko je fun da ga vjerovatno nikada ne budeš htio prodati. Nekada su četveročlane obitelji imale takve aute, a danas to minimalno treba biti monovolumen sa 8000 kubika prostora. Na kraju krajeva i Steve McQueen je imao Minija.
Jel se ti to salis... :-D

Nemoj me krivo shvatit, Mini mi je zakon (i stari i novi), ali za obiteljski auto? I think not :-D. Ne treba mi monovolumen, ali ne bih bas ni "ultrakompakt"...
ZG6303BK srebrna NB

Vex wrote:
bojan wrote:Vex evo ti dobre ideje za obiteljski automobilčić od ovoga dečka iz Makarske, MINI, ima 4 sjedala, za svoju veličinu je jako prostran, malo troši, a toliko je fun da ga vjerovatno nikada ne budeš htio prodati. Nekada su četveročlane obitelji imale takve aute, a danas to minimalno treba biti monovolumen sa 8000 kubika prostora. Na kraju krajeva i Steve McQueen je imao Minija.
Jel se ti to salis... :-D

Nemoj me krivo shvatit, Mini mi je zakon (i stari i novi), ali za obiteljski auto? I think not :-D. Ne treba mi monovolumen, ali ne bih bas ni "ultrakompakt"...
Ma daj pa dijete ti je malo, kada naraste kupit ćeš veći auto :-D
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Bojan svaka čast tebi i tvojim autima .. pogotovo entuzijazmu koji prema tome gajiš .. i to bez ironije

ali .. izgleda da je tebi auto zabavan samo ako će jednom u budućnosti biti clasic ?
nisam išao uspoređivat ger vs jap
već sam spomenuo neke jap aute koji su sve samo ne dosadni ..

moguće je da ti je na sljeme bilo zabavnije ić puntom zbog momenta .. ok ..
ali isto tako mislim da ti je puno veći gušt starom cestom prema moru s rx-8
ne govorim o tome koji je auto jeftiniji ili skuplji za održavat ...
isto tako gtr - ne nužno naj noviji .. to su sve strojevi za zabavu

s 2000 sam također nepravedno zaboravio .. kao i ostale koji nisu nabrojani
nsx, integra , itd

bojan wrote: Ma daj pa dijete ti je malo, kada naraste kupit ćeš veći auto :-D
A kolica, torbe i ostalo ces mi ti nosit :-D
ZG6303BK srebrna NB

mcclarion wrote: ali .. izgleda da je tebi auto zabavan samo ako će jednom u budućnosti biti clasic ?
Ma gledaj nije baš tako nego to mora biti spoj voznih osobina, osjećaja kada se voziš u autu i izgleda auta na kraju. A i generalno auti koji to sve spoje postaju classici. Ja volim aute koji će uvijek biti vau, a ne samo pomodni godinu, dvije ili tri. Japanci tu generalno imaju problem jer koliko god nekada bili tehnički superiorniji jednostavno nemaju taj osjećaj well being-a kao neki drugi auti. Zato ih jako malo postaju classici i većina budu auti o kojima nitko nema mišljenje.
Meni da bih bio zadovoljan autom kada prilazim autu mora srce početi drhtati od uzbuđenja, kada sjednem i vozim ga moram se osjećati drugačije itd., itd. Sjećam se kada sam kupio prvu Miatu nisam po noći mogao spavati od uzbuđenja jedva čekajući jutro kada ću ju ići voziti. Osjećaj sreće koji sam imao sa Miatom mi nikada niti jedan auto nije prešao. Uostalom jedini razlog zašto vozim "moderne" aute je što živim u hr., gdje nitko ne zna servisirati npr. jedan Jaguar e-type, Triumph TR6 i slične aute i onda ih ne možeš svakodnevno koristiti. Meni su auti jedna od najbitnijih stvari u životu, odnosno da bih bio sretan životom, moram biti i sretan autom koji vozim, i zato pristupam autima previše osjećajno, a premalo logički.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

mcclarion wrote: moguće je da ti je na sljeme bilo zabavnije ić puntom zbog momenta .. ok ..
ali isto tako mislim da ti je puno veći gušt starom cestom prema moru s rx-8
itd
Ma ta Rx-ica me nekako poprilično razočarala, nikada se nisam spojio sa tim autom, jer sam očekivao da će biti nešto posebno radi toga wankela, ali se na kraju upravo wankel pokazao kao najslabija točka tog auta. Imao sam sreću pa je moj primjerak bio stvarno dobar (i u Jurkoviću i u fitnessu su rekli da je to najbolja Rx-ica koju su vidjeli u hr.), tako da probleme koji se asociraju sa Rx-icom nije bilo, a i ja sam ga održavao kako treba. Ovjes je stvarno super na Rx-ici kao i puno drugih stvari, ima mjesta (mogao bi bez problema biti obiteljski auto jer je ponuda prostora na zadnjim sjedištima predobra), ali eto kada spominješ staru cestu, u to vrijeme baš sam često išao u Rijeku i ćešće sam birao autoput nego staru cestu. Jednostavno te nakon nekog vremena počne toliko živcirati taj manjak momenta na izlasku iz svake krivine da nakon nekog vremena odustaneš od svega. Samo da su ugradili nekakav turbo ili kompresor, to bi bio sasvim drugačiji auto.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Vex wrote: A kolica, torbe i ostalo ces mi ti nosit :-D
Po gradu ti ni ne trebaju torbe, a kada idete na put, paket treger gore, pa da bude romantično :-D
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.