bojan wrote:
Podravec wrote:
bojan wrote:Kupili ju nismo jer smo ju isli samo pogledati.
magic_kruno
Postano: 18.01.12. 15:37 Citiraj i odgovori
Turbocharged Turbocharged
Dellboy je napisao/la:
Nije to ta nego plava jedina koja ima u oglasniku. Dan je link na prvoj stranici.

Kruno i bojan su je samo išli pogledat a ne i kupit.... (bar mislim).

Bojan ju je gledao za kupnju

Ok,sorry po ovom postu sam zaključio da si ju htio kupiti
To je napisao Kruno, a ne ja, auto sam išao pogledati ako budem morao prodavati Z4, pošto nisam morao, nije bilo niti potrebe za kupnjom. Auto je ok za svoju cijenu, ali nije savršen, da se razumijemo, a mislim i da je prodan.
Ok,bez uvrede,samo nastojim svaki auto što objektivnije pogledati.Kupujem prvi auto u životu tako da moram paziti na sve činjenice! :-D

Ovu sto Bojan kaže srebrenu sam probao, tip je držao auto na parkingu Bille na Črnomercu.... Auto škripi sve u šesnaest čim se krene (nešto s kuplungom)...., trese i ide jako slabo. I prodaje ga godinama! Dragi Bojane, možda si dobronamjeran, ali mislim da je pravo vrijeme da jedan put probaš auto koji je ispravan, pa onda uspoređuješ.... Dakle potencijalni kupci miatica, najbolje da stvarno ne slušate nikoga s foruma, a pogotovo one hvalospjevače, sve što se prodaje traži veći (jaaako velik) ili manji (u ratama podnošljiv) ulog, jer ono što valja se ili ne prodaje ili ima cijenu. A priča kupio sam auto jučer i to od prijatelja, strica u Njemačkoj, sestre u Danskoj..... i danas sam shvatio da mi je premali, pa tko to može progutat? A očito može... No valjda i to nije važno, imam ja rođaka koji ima luft u volanu na svom autu tak da mu je i FAP karting, a koči uz Božju pomoć, ali kaže da je to njemu OK... Tak da bi i to trebalo biti za preporuku, zar ne?
Nikola

I da, u polovni auto treba uložit i to je posve normalno (pa nije novi pobogu), ali ovdje stvarno svaki cigo svoga konja hvali u nebesa.... Kakav li je samo bio kao nov? Ferrari s pouzdanošću singerice? Ona plava iz Zeline je navodno prodana. Baš se pitak koliko je dobio pisac teksta u EVO-u. Ajde neka se javi kupac i iskreno kaže kako mu je.... Teško, prije ćemo dobiti novu bezgrešnu raketu koja će, eto slučajnosti, opet brzo u prodaju jer se eto opet stisnula u pranju i spala na dva sica ;)
Nikola

nik wrote:Ovu sto Bojan kaže srebrenu sam probao, tip je držao auto na parkingu Bille na Črnomercu.... Auto škripi sve u šesnaest čim se krene (nešto s kuplungom)...., trese i ide jako slabo. I prodaje ga godinama! Dragi Bojane, možda si dobronamjeran, ali mislim da je pravo vrijeme da jedan put probaš auto koji je ispravan, pa onda uspoređuješ.... Dakle potencijalni kupci miatica, najbolje da stvarno ne slušate nikoga s foruma, a pogotovo one hvalospjevače, sve što se prodaje traži veći (jaaako velik) ili manji (u ratama podnošljiv) ulog, jer ono što valja se ili ne prodaje ili ima cijenu. A priča kupio sam auto jučer i to od prijatelja, strica u Njemačkoj, sestre u Danskoj..... i danas sam shvatio da mi je premali, pa tko to može progutat? A očito može... No valjda i to nije važno, imam ja rođaka koji ima luft u volanu na svom autu tak da mu je i FAP karting, a koči uz Božju pomoć, ali kaže da je to njemu OK... Tak da bi i to trebalo biti za preporuku, zar ne?
Ha ha ha, stvarno znalac nema sta, ocito govorimo o razlicitom autu. Ta Miata je svjetlo zelena kao prvo, kao drugo nalazi se u Zapresicu gdje joj current vlasnik zivi, kao trece ja taj auto nisam isao probati voziti ali znam mu bivse vlasnike. Ali mislim da je auto vjetovatno bolji od vecine. Pa gledaj ne znam koliko si ti auta birao i gledao, ali ovdje ima dosta ljudi kojima sam ja pogledao auto prije kupnje, i nitko nije imao nekakav kardinalni fail sa autom, cak su ih dosta kao Kruno npr. dugogodisnji vlasnici. Kruno koliko ono imas svoju Miatu? 6 godina. I da ocito neces naci niti jedan auto jer niti jedan ne valja. Onda ti je najbolje kupiti novi pa se onda valjda nece nista tresti. I molim te koliko si ti Miata posjedovao da znas ista o njima?
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Ja sam našao i kupio svoju ne slušajući "preporuke" s foruma, a to mi je daleko najslabiji auto koji imam, dakle ne pametujem.... Miata nije auto. To je fun car igračka za odrasle dečke, oma onaj x faktor u kojem zaboraviš nedostatak snage (i to za SVE modele, a jedino neke idu i lošije od toga) i ima smisla jedino kao drugi ili treći auto, ili pak za neuspješno liječenje nečijih kompleksa. Voziti se u tome nekim velikim brzinama ima smisla jedino ako si u samoubilačkoj misiji. To nije auto za to, nego za gušt i osječaj jurcanja na malim brzinama. A ona srebrena o kojoj ja pričam (parking Bille na Črnomercu, tamo mu je navodno neka garaža u blizini) je od tipa koji je imao i audi kabriolet, mislim 3.0. Ono što mene fascinira je količina degenerizma kojom neki vlasnici miata kad ju prodaju obasipaju svoj auto (moja ljubimica, moja ljubav, moja ženica, moja krasotica, moj kisik i život.....) kojeg se žele riješiti. Pa jel ima netko za zbrojiti dva i dva. Dakle da rezimiram, miata je stvarno ono što bi svatko tko voli aute trebao probati, a da je dostupna cjenovno i kao takva moguća, ali vlasniči često nisu ni približno na razini tog auta.
Nikola

A gledaj ako smatras da nikoga sa foruma i iz kluba ne treba slusati, odnosno nase preporuke onda ne znam sto radis ovdje. Eto mi 8 godina ovdje onda mlatimo praznu slamu, a ti si dosao prosvijetliti ljude koje mi zelimo zeznuti nasim neznanjem. I zasto netko ima potrebu potezati to kako mu je Miata najslabiji auto, ako ne da lijeci vlastitu nesigurnost i komplekse. Mislim da u niti jednom od proslih postova nitko nije spominjao snagu Miate, ili povlacio to pitanje osim tebe. A i vidis da si citao forum mozda ne bi trebao bezveze trositi vrijeme i novac gledajuci tirkiznu iz 2004., kada smo davnih dana rekli da bi se taj auto trebalo best avoid. Inace kada covjek dolazi na neki forum kao nova osoba, minimum dobrog ukusa bi bilo ne pljuvati po autima ostalih clanova i njihovim misljenjima jer upravo tebe nitko nece ozbiljno shvatiti. I da jos jedna stvar za kraj, Miata je vecini clanova ovdje predmet obozavanja, nekima vise, nekima manje, ali nesto za cime rade lude stvari kao npr. odlazak u Tokyo po auspuh u mom slucaju.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Mislim da si ovim zadnjim sve rekao. Ja očito ne spadam u takve, što nikako ne daje pravo nikome pa ni tebi da ne uvažavaš ili sprečavaš tuđe mišljenje. Neću se prepucavati, svatko neka zaključi što hoće, meni je auto ionako samo dodatak životu, a ne život, sorry... ;)
Nikola

bojan wrote:A gledaj ako smatras da nikoga sa foruma i iz kluba ne treba slusati, odnosno nase preporuke onda ne znam sto radis ovdje. Eto mi 8 godina ovdje onda mlatimo praznu slamu, a ti si dosao prosvijetliti ljude koje mi zelimo zeznuti nasim neznanjem. I zasto netko ima potrebu potezati to kako mu je Miata najslabiji auto, ako ne da lijeci vlastitu nesigurnost i komplekse. Mislim da u niti jednom od proslih postova nitko nije spominjao snagu Miate, ili povlacio to pitanje osim tebe. A i vidis da si citao forum mozda ne bi trebao bezveze trositi vrijeme i novac gledajuci tirkiznu iz 2004., kada smo davnih dana rekli da bi se taj auto trebalo best avoid. Inace kada covjek dolazi na neki forum kao nova osoba, minimum dobrog ukusa bi bilo ne pljuvati po autima ostalih clanova i njihovim misljenjima jer upravo tebe nitko nece ozbiljno shvatiti. I da jos jedna stvar za kraj, Miata je vecini clanova ovdje predmet obozavanja, nekima vise, nekima manje, ali nesto za cime rade lude stvari kao npr. odlazak u Tokyo po auspuh u mom slucaju.
Mislim da je ovime sve receno. Bravo Bojane. Situacije je davnih dana osnivanjem našeg kluba bila prilicno cista. Svi smo bili obozavatelji Miate. Sad se situacija prilicno rasplinula ovdje. Doduse stara ekipa se jos dobro drzi.
:D
I kad se sjetim auspuha iz Tokya. Hehe. To je bila avantura.
:-D
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

Ma dečki, ja sam siguran da ste vi ok, vjerojatno još jako mladi i bez spoznaja što je pravi život i pravi problemi pa nije za zamjerit. I vi i ja pazimo svoje aute. I ja i vi mislimo o miati dobro. Ali o njoj dobro misli i onaj lik koji ju je držao u dnevnoj sobi, o svom autu dobro misli, dapače jaaako dobro i onaj lik koji jelte... opći s autom (bilo u novinama nedavno, a nije miata, nebitno), ali to je onda za stručnu usko specijaliziranu pomoć, mislim da ide preko HZZO-a. Kako njima objasniti neke stvari? Nikako, barem meni kao laiku.... Pa ipak ne treba mi meteorolog da mi kaže da pada kiša. Mene ne dira to što je netko ekstremno zaljubljen u svoj auto i kad ga diže na pijedestal olimpa, mene ljuti to što kad sam kupovao svoju neki predstavljaju auto kao posebnog mezimca, kojemu nije falilo ni ptičjeg mlijeka, a ono krama od auta... Tako sam obišao cijeli Zagreb i pola Hrvatske, a to košta, seratori jedni (to ide one koji su se pepoznali)! Namjerno neću imenovati o kome je riječ (tko obilazi oglase skužit će). Dakle, budite barem toliko fer prema ljudima koji se interesiraju i recite istinu, pa i uložiti u auto se isplati... iako se to nikad neće dobiti natrag kod prodaje, i to je normalno, take it or live it, ili tako i voziti se ili i dalje sanjati o tom auteku:D Ja sam svoju našao (i opet sam uložio u servise, gume... ali barem sam znao da se isplati, a ne da ulažem u krš i rupu bez dna) i sad slijedi period guštanja. Ovo pišem samo znajući što znaći kupovati taj auto i suosjećavajući s onima koji ju žele i traže...
Nikola

Nikola, ocito je da ti i Bojan kroz ove postove govorite o razlicitim automobilima.

Sindrom "svaki Cigo svoga konja hvali" nije ogranicen na Miate - svi kod prodaje hvale svoj auto, opravdano ili ne - pa ne vidim cemu trositi toliko rijeci na to.

Isto tako, raspravljate sa posve razlicitih pocetnih polozaja. Bojan moze itekako dobro potkrijepiti svoje poznavanje Miata, ukljucujuci konkretne primjerke. Ti si novi vlasnik jednog specificnog automobila kojeg tek trebas upoznati, isto kao sto tek trebas upoznati ljude na forumu da bi mogao i o njima suditi.

Zavrsimo ovu raspravu jer nigdje ne vodi.

Sasa
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Nema me dva dana, a pokrenuo sam raspravu da sam sav u cudu sta sve citam!! :?

Ja zasad i dalje stoim da je nedam za kiki riki nekom balavcu da se na njoj izivljava! Mozda sam jedan od onih koji maze svoj auto kao kucnog ljubimca i uopce se nesramim toga! Ekipa sa ovog foruma koju sam ovih godina upoznao je vise nego odlicna! Stovise ovo je jedan od najpristojnijih foruma koje ja pratim! Stoga nebi smjelo biti vrijedjanja ni nas ni same Miate!

2nik: neznam sta ti znaci da smo mi "mladi" ali da si nas upoznao na nekom od mitinga znao bi koliko imamo godina, sudeci po tvom zakljucku ti su u srednjim godinama i uhvatila te kriza srednjih godina pa si kupio kabrio i jos nisi zadovoljan!

Znam da je rasparava zavrsena ali nisam mogao da nesto ne napisem!!

P.S. Sasa daj ocisti ovaj oglas i stavi ovu raspravu zasebno jer je ovo spam spamova...
EX ZG-1178BN Zelena NB + HT + roshtilj + ja nutra... :smt110 :smt025 :smt030

evo ljudi kad ste se vec toliko raspisali samo da nadodam da je auto jos uvijek u oglasu.. inace na sve ovo sto ste rekli samo mogu nadodati da ipak treba realno gledati da su miate NB generacije auti od cca 10 godina starosti tako da sigurno nisu ko novi pa tako nije ni moj
inace svakom ko dode pogledati auto kazem da treba promjeniti zubcasti i da je to trosak cca 3000 kn jer sigurno mi nije namjera bilo koga namjerno zajebati... inace ima jos par sitnica kao ogrebani branik, i vozacev sic na kojem se vidi trosenje tkanine posto je ja vozim u 99% situacija u trapericama pa je remen i kopce na hlacama ucinilo svoje... isto tako registracija je u isteku kroz desetak dana tako da racunam da zbog toga nemogu traziti 5500-6000 eura ko neki i mislim da je ovo realna cijena jer ipak zahtjeva neko ulaganje nakon kupnje no ispod toga neidem, boze moj ako se ne proda ide odjava, garazu fala bogu imam pa neka ceka sretnije dane...a sada ako neko misli zbog relativno niske cijene auto razbijan ili neznam ti ja sto tu ja nemogu nista, svako ima pravo na svoje misljenje...
no generalno gledano miate za cca 5000-6000 eura... pa i da nije u idealnom stanju ( osim ako nije totalno razbijana i slagana od 2 auta:) ipak auto takvih karakteristika i voznih osobina, dizajna, tradicije, i kvalitete izrade a da su unutar 10g starosti se nece tako skoro pojaviti
potpis...

Jes, uhvarila me kriza srednjih godina još tamo nedugo nakon rođenja, rasplamsala se oko puberteta, traje i nikako da popusti, mamicu joj.... :lol: ;) Ajme koji smo mi luđaci generalno... :D Joseph, ako auto valja odjava je rješenje! Kad bude para opet za volan i to je to, glavno da ona čeka (mislim na miatu). Pozzz ;)
Nikola

ma definitivno bi ja nju spremio u garazu, i iduce godine kad se rijesim ovog kredita fino ulozio kolko treba i nebi mi bilo zao ni kune, ali jebat ga bas me sjebala ova situacija sa krovom na kuci neznam izmisljam toplu vodu...
al dobro sta je je... ako se proda ok ako ne opet dobro...
potpis...