Stvar je u tome da sam možda malo previše emocionalno vezan za svoju miatu, pa mi je teško objektivno sagledati stvari (a znam da će mi sash prvi ukazati na sve financijske nedostatke moje računice, hahaha)
Znači, došlo je vrijeme kad mi je počelo dopirati iz dupeta u glavu da mi je ipak malčice neisplativo plaćati 2 registracije, 2 servisa, 4 seta guma svakih par godina... Tako da Mazda vjerojatno ide (opet) na bubanj. Obzirom da mi nigdje ne gori, nego sam se samo zaželio neke nove vozilice, ne bih htio bezglavo rušiti cijenu, ali opet - glupo mi je da auto stoji 2 godine u oglasniku.
Dakle, prilikom kreiranja cijene svog auta vodio sam se sljedećim -
cijene NC-jki na njuškalu variraju. Jako, dosad su bile u rasponu od nekih 10-12k E, s iznimkom one crne koja se nedavno pojavila za 8k, u upitnom stanju. Je li to prenapuhano ili ne, ostavit ću na nekom drugom da procijeni. Recimo da očuvani primjerak u ok stanju vrijedi nekih 9-10k E.
Kako sam shvatio da kad ljudima bleblem cifru za komplet sa 3 seta kotača, i svim "nadogradnjama" - njima ostane u glavi zvoniti samo cijena; odlučih razdijeliti auto na bazu i "opremu".
Dakle - polazimo od toga da se cijena baze kreće oko 9k eura.
Na mojoj je slagan kompletan motor sa kovanim klipovima i klipnjačama, stavljen je HBT turbo kit sa dual railom i SMT-om (piggyback) i turbina (Garrett GT2860RS) koja puni do 0,9 bara (sve slagano u Hyundai Birt Dugo Selo, fotodokumentirano, spremno za atest po potrebi).
Dyno valjci izbacuju oko 230ks i 300Nm.
Osim toga, od većih zahvata stavljen je šest brzinski mjenjač sa jačeg modela, olakšani zamašnjak, ACT heavy duty kvačilo, protočni ispuh, te 330mm Brembo kočnice. Nikad nije bila lupana, a auto je od nadogradnje prešao malo više od 30.000km, zime je provodio u garaži pod ceradom - stanje krova to potvrđuje, a pretpostavljam da može izdržati još barem 3-4 sezone.
Iz tog razloga mislim staviti cijenu za ovo gore navedeno 13.500 eura (podložno cjenkanju) - i nadam se dobiti nekih 12.500
Pored toga, opcionalno mogu ubaciti:
-Bilstein B14 štelajući ovjes
-LSD sa 2.0 modela
-Eibach sway bars
-Pioneer AVH-X2500BT multimedia sa komandama na volanu
-Enkei magnezijske felge sa Yokohaminim semi-slick gumama iz 2015. godine, prešle možda 3000km
-OZ Ultralaggera felge sa Michelin full slick gumama, u dobrom stanju
-orginalni MX-5 luggage rack (roštilj za prtljagu) + orginalni aluminijski kofer
-Ilmotorsport alu-papučice i door bushings
-povezivač prednjih muldi
-wind deflector
...za još 2.500E. Ako ne ode skupa s autom (a bilo bi šteta da se auto trančira i vraća u divokoza stanje) - ići će dio po dio na njuškalo.
Like I said, možda sam nerealan, većina vas zna kolika su bila ulaganja za koja sam odmah na početku bio svjestan da su ubacivanje u bunar bez dna, ali jebiga, gušti su gušti i nije mi žao ni kune koju sam ulupao u nju
Također, svjestan sam da zima nije baš i najbolje vrijeme za prodaju kabria, ali poznavajući sebe - vjerojatno ću s prvim zrakama proljetnog sunca povući oglas
Comments, please, i budite nježni!