Vozio i ja jednom juniora naprijed u dječjoj sjedalici, niti je bilo svejedno meni, a bogme niti njemu :shock: Ukratko, samo u krajnjoj nuždi. Pošto sam zbog financija prodao drugi auto i sada ostao samo na miati (a nju ne dam :), uzeo sam ju dobru, a plus toga previse sam ulozio da bi bila takva kakva je danas), baš tražim nešto normalno... Uvjet pet vrata, od golf klase na više, prednost benzin (obzirom da je polovno u potrazi...)

Smiju se naprijed voziti djeca do 2 godine, suprotno od smjera vožnje. ;)
Za veću djecu je kazna 500 kn.

"Čl. 163. (6) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete do dvije godine starosti na prednjem sjedalu vozila ako vozilo nema suvozački zračni jastuk ili ako je suvozački zračni jastuk isključen i ako se dijete prevozi u sigurnosnoj sjedalici postavljenoj suprotno od pravca vožnje koja je pričvršćena za vozilo pomoću sigurnosnog pojasa na tri točke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu"
Ex. NB 1.8, Brilliant Black, ZG-8884-AA

Ne znam za drugu djecu, ali jako se dobro sjećam kako je Mariov stariji sin dok je još bio beba uživao na meetingu kada je tata malo propeljao Mazdu. Djetetov osmijeh od uha do uha iz sjedalice dok smo stajali na semaforu je bio neprocjenjiv.
A također se sjećam i kako je Denis znao sa doći sa svojom NA i kćeri u sjedalici na meetinge.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Klinac do dvije godine niš ne kuži, oni malo stariji da, pa još uz vjetar u kosi dolazi do miksa uzbuđenja, straha i gušta.... Ali jbga nije to baš lijepo za viditi u prometu, meeting je nešto sasvim drugo. Bilo kako bilo, svakako nije pametno voziti djete u miati i to treba maksimalno izbjegavati. Točka :)

Nije pametno voziti niti Miatu, kada bolje razmislim jel ako se prevrneš bye bye.
Pa ju ljudi opet voze.
Slažem se da treba biti odgovoran prema vlastitom djetetu, ali sada kao odrasla osoba mogu reći da bih bio sretniji da mi je tata bio malo neodgovorniji i da si je kupio mali sportski dvosjed i vozikao me u njemu. I da je koji put stisnuo taj gas malo žešće.
Generalno djeca su danas daleko sigurnija nego ikada.
Naprimjer kada su me roditelji vozili kao dijete nisam imao nikakvu sjedalicu niti sam ičime bio vezan. Danas svaki roditelj ima sjedalicu koja je čvrsto vezana, dakle općenita sigurnost je na daleko višem nivou. Da danas netko djecu vozi kako su se vozila prije 30 godina kada je to bilo normalno netko bi već završio na sudu.
Dakle to je tvoje mišljenje, moje je drugačije a neko peti ima sasvim drugačije.
Tako da kome se vozi dijete naprijed neka izvoli, kome se ne vozi ili to smatra opasnim neka to i ne čini. Svatko ima pravo vlastite odluke.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Tako možeš voziti djete i na haubi, ako je to nekome cool, zar ne? Postoje stvari koje su objektivne, a netko subjektivan može reći šta hoće, to ne mjenja na stvari. Vozio sam ja na meeting djete kad je imao 2,5 godine i na chooperu (sporedna cestica i sporedni makadmaski put, ali svejedno...), skupa s mamom, ali to i dalje nije bilo dobro niti pametno. Djete u miati treba biti samo u krjnjoj nuždi, i to nije moje mišljenje nego objektivan stav normalnog čovjeka. Ali dozvoljavam i druga mišljenja, samo žao mi te djece, nisu ona kriva...

Vozit ću malu još 7 mjeseci t.j. do njezine druge godine u miati, koliko mi zakon dopušta, a poslije se planiram ćenđati sa ženom za njezin auto preko radnih dana...
Mislio sam da će mi coupe bit gotov sa restauracijom do tad, ali sam se prevario.
Čak sam razmišljao da si uzmem jednog W108 ili W124 cabrio, da popunim rupu, ali to je glupost.
Uglavnom, dok zakon dopušta i dok nema razlike u vožnji na prednjem sicu u usporedbi sa drugim autima, vozimo se tako.

Ali ne mislim malu lišiti vožnje bez krova - SL ima tvorničku i legalnu mogućnost ugradnje zadnjeg sjedala sa pojasevima, tako da ćemo to instalirati.

Salsoul-mx5 wrote:Vozit ću malu još 7 mjeseci t.j. do njezine druge godine u miati, koliko mi zakon dopušta, a poslije se planiram ćenđati sa ženom za njezin auto preko radnih dana...
Mislio sam da će mi coupe bit gotov sa restauracijom do tad, ali sam se prevario.
Čak sam razmišljao da si uzmem jednog W108 ili W124 cabrio, da popunim rupu, ali to je glupost.
Uglavnom, dok zakon dopušta i dok nema razlike u vožnji na prednjem sicu u usporedbi sa drugim autima, vozimo se tako.

Ali ne mislim malu lišiti vožnje bez krova - SL ima tvorničku i legalnu mogućnost ugradnje zadnjeg sjedala sa pojasevima, tako da ćemo to instalirati.
Vau svaka čast za ovo zadnje, znam da se Pagoda mogla dobiti sa trećim sjedalom ili mjestom za prtljagu, ali nisam znao i da se i R107 mogao dobiti sa tom opcijom.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Baš sada čitam u zadnjem broju Classic and Sportscar-a imaju temu o 3 wheeler-sima pošto je Morgan izbacio 3 wheeler-a.
I jedna žena je od oca dobila 3 wheeler iz 30' i neke koji ima tri sica. Pošto je nju otac vozio u njemu i ona želi voziti kćer koja je oko godine dana stara.
Tako da je dala napraviti posebnu sjedalicu, i sada se ona i dijete voze na prednjim sicevima, nemaju nikakav weather protection, dok je muža prebacila na zadnji, svaka čast to je spirit:)
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

nik wrote:Tako možeš voziti djete i na haubi, ako je to nekome cool, zar ne? Postoje stvari koje su objektivne, a netko subjektivan može reći šta hoće, to ne mjenja na stvari. Vozio sam ja na meeting djete kad je imao 2,5 godine i na chooperu (sporedna cestica i sporedni makadmaski put, ali svejedno...), skupa s mamom, ali to i dalje nije bilo dobro niti pametno. Djete u miati treba biti samo u krjnjoj nuždi, i to nije moje mišljenje nego objektivan stav normalnog čovjeka. Ali dozvoljavam i druga mišljenja, samo žao mi te djece, nisu ona kriva...
Znači misliš da ovo ipak nije ok?
Image

:-D
ZG 2613-EF siva, NC 2.0 RC

znači čo'jek prodaje auto
a lik mu u topik piše postove kako nije pamatno voziti djecu u miati
jao .. trepavice ću si počupat :smt064

edit : i to na MIATA forumu !!
EX: ZG-3979-Ah

Pa samo ti čupaj, ak te smetaju. I svoju djecu vozi u miati koliko god hočeš, zaboli me uvo zato. Eto, jel ti sada lakše?