Re: Došlo vrijeme da i moja mora na prodaju

mario wrote:Ako su svi "korisni" dijelovi koje sam bio stavio gore jos negdje na hrpu u nekoj kutiji i ako ja pop... i odem opet u Osijek, i opet je kupim dal' je mogu kod tebe skrivat dok mi zena ne sazna? :)
Mos i kod mene, ono, navikla je na mene ;)

Ajd kupi pa onda opet prodaj meni :-D

Sasa
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

pa lega, šta je taj auto uklet postao ? :smt017 :smt017..za tu cijenu je bagatela, vidim da se neki tu na forumu prijete na kupnju, ali samo online ;)
OS 333 IR

Mislim da je to jedina nb miata na svijetu u izvrsnom stanju koja se prodaje za 3 tisuće eura. Pa zar je to moguće? U čemu je kvaka?

nik wrote:Mislim da je to jedina nb miata na svijetu u izvrsnom stanju koja se prodaje za 3 tisuće eura. Pa zar je to moguće? U čemu je kvaka?
Kvaka je da - stanje onda kada sam ju ja gledao najesen prošle godine - u nju treba nezanemarivo ulagati (lakiranje barem polovice auta, novi amortizerim, micanje ksenona... da istaknem samo najkrupnije) da se dovede u stanje u kojem je bila kada je otišla od mene (u tada zaista izvrsnom stanju).

Alen će napisati da li je u međuvremenu nešto radio i sređivao, no ja sam tada stavio na papir sve i odustao od kupnje (s tadašnjom cijenom).

I da se razumijemo, nije mi namjera Alenu kvariti prodaju, samo prenosim svoje viđenje da objasnim niku...

Sasa

sash wrote:
nik wrote:Mislim da je to jedina nb miata na svijetu u izvrsnom stanju koja se prodaje za 3 tisuće eura. Pa zar je to moguće? U čemu je kvaka?
Kvaka je da - stanje onda kada sam ju ja gledao najesen prošle godine - u nju treba nezanemarivo ulagati (lakiranje barem polovice auta, novi amortizerim, micanje ksenona... da istaknem samo najkrupnije) da se dovede u stanje u kojem je bila kada je otišla od mene (u tada zaista izvrsnom stanju).

Alen će napisati da li je u međuvremenu nešto radio i sređivao, no ja sam tada stavio na papir sve i odustao od kupnje (s tadašnjom cijenom).

I da se razumijemo, nije mi namjera Alenu kvariti prodaju, samo prenosim svoje viđenje da objasnim niku...

Sasa
E, a meni je bila namjera da se ne obmanjuje i time ne ruši cijena ostalih miata, jer svi mi znamo da "nema džabe ni u stare babe" odnosno da miate u "izvrsnom stanju" ne mijenjaju vlasnike ko domesticus rvat čarape i nisu na bagatelnoj rasporodaji. Mislim, ne bi htio nikome kvariti prodaju, ali neka takve "izvrsna stanja nemoralne ponude" ne kvare niti prodaju ostalih miata. To nam je nekako i svima objektivno u interesu. Osobno sam se stvarno nagledao miata u "izvrsnom stanju" i kasnije osjećao ko pretovareno magare s otvorenom ranom na novčaniku, posebno kad bih potegnuo koju stotinu i više km do takve "prilike iz snova".

nik wrote:E, a meni je bila namjera da se ne obmanjuje i time ne ruši cijena ostalih miata, jer svi mi znamo da "nema džabe ni u stare babe" odnosno da miate u "izvrsnom stanju" ne mijenjaju vlasnike ko domesticus rvat čarape i nisu na bagatelnoj rasporodaji. Mislim, ne bi htio nikome kvariti prodaju, ali neka takve "izvrsna stanja nemoralne ponude" ne kvare niti prodaju ostalih miata.
Pa baš ova ja bila odličan primjer "izvrsnog stanja" i "nemoralne ponude" - kad sam ju ja kupio od Maria :-D

Doslovno: prodao Prvu s 170.000 km, Mario mi dovezao Drugu - auto istog godišta s 44.000 km, izvrsno očuvan i složen posve po mom ukusu, s nešto rezervnih dijelova i još pričekao da mu dam tu neku sitnu razliku povrh koliko sam prodao Prvu.

Sasa

dakle ovako, da skratimo pricu.. miata nije bila u " izvrsnom" stanju bas sasvim kad sam ju kupio, bila je, ajmo reci solidna, lak je bio li la na par mjesta, tako je i sad, xenone sam stavio zbog katastrofalnih farova a i jer inace slabije vidim po noci.. ne znam u cemu je problem xenona osim sto bas ne prolaze na tehnickom ako nisu original, al i to se da srediti.. ono najbitnije je da sam u auto ulozio preko 1500 € i sve sto se moze preventivno zamjenio, od kvacila do raznih brtvica, crijeva, remenja, ulja... ima Alen racun sta je sve rađeno + nove gume ( 4200 kn,stare su bile za jos pol sezone)... e sad, ono sto netko smatra da je super nekom nije.. npr. ja volim kad je na autu sve serijski, bez kemijanja sa gljivama, oprugama i slicno.. svaka cast na starom auspuhu ali to nije bilo za slusati, pa sam kod lastovcica stavio novi lonac ( 800 kn)i auto se mogao voziti na dulje pruge normalno.. oscilacije ler gasa sam rijesio originalnim svijecicama i micanjem gljive... e sad, ako sve to netko voli neka mu..Alen ima vecinu skinutih dijelova vjetojatno osim gljive..ne znam sta je toliko carobno bilo u prijasnjem stanju auta.. za ovu cijenu se ne moze naci nb u ovakvom stanju sigurno.. i jos ima lufta za razne modifikacije ako ovo stanje najblize originalu, ne zadovoljava znalce;)..

da me se ne shvati krivo, ja zaista ne znam u kakvom je auto SADA stanju.. znam u kakvom je otisao od mene pocetkom 2012.
OS 333 IR

IvanOS wrote:da me se ne shvati krivo, ja zaista ne znam u kakvom je auto SADA stanju.. znam u kakvom je otisao od mene pocetkom 2012.
E pa i ja znam kakav je bio onda (početak 2012. koliko se sjećam), solidan, ali daleko od savršen, bio je farban, rađen... i koštao 8 tisuća, a mislim da si ga prodao kasnije za 6 i nešto, jel tako? E sad, da ga jebeš niti onda nije imao 44 tkm (!?! - daleko od toga jelte...) pa još ako ga je netko od kasnijih kupaca opet dalje prodao sa 44 tkm (???), mislim da je netko tu dobro zajebo nekoga :-D
No da završim priču, kakav god bio sada, vrijedi 3 soma sam da ga gledaš doma s prozora, al da je to primjerak u izvrsnom stanju nije. Osim ako ga je netko od onda kompletno restaurirao, promjenio pun palac djelova, uložio nekoliko somića eurića..... i sad takav savršen primjerak iz altruističkih razloga želi prodati za siću. Kak da ne....
Koliko znam ima primjeraka nb/nbfl koje su očito u dobrom stanju i prodaju se za cca 7-8 tisuća, tak da je "isti iakav" za 3 somića (ide to još i niže, mora se nešt spustit, ne?) pun pogodak :lol:
Inače, pozdrav Ivane, znam da sada razmišljaš otkupiti ju natrag, još ako znamo da bivši vlasnici po pravilima svakog ozbiljnog foruma imaju 50 posto popusta na istaknutu cijenu u oglasu... :)

Ovaj, ne čitate pažljivo, dajte se koncentrirajte, otišli ste tko zna kamo s pričom:

- ja sam ju kupio sa 44.000, a Ivan ju je kupio od mene s koliko ono, 65.000+ (nik, jel sada jasnije?)

Evo pogledao sam na Njuskalu oglas u arhivi:
http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... las-950412

- Ivan ga je kupio s par ogrebotina, ali baš da je bio li-la - nije :-D
Recimo na slici se jasno vidi ključarenje na prednjem braniku koje je zaradio od nekog jalnog jadnika na parkingu doslovno par dana nakon što sam ga ja preuzeo... plus par tragova od kamenja i bijele točkice na gepeku kad su farbali crte na Tratinskoj (jebo ih patak)... (Ivane dodaj ako sam što zaboravio)
- isto tako Ivan je znao da ga je Mario parkirao pod Sorento (šeprtlja!) na Horvaćanskoj, zbog cega je auto dobio novu haubu i polakiran je prednji branik i ujednačen je prijelaz boje

- kad sam ga ja gledao kod Alena prošle godine lijeva strana straga je boja ošla kvragu kao da je auto bio samo s jedne strane izložen suncu, i to jako gadno - tamo je imala uzorak kao kad te sunce sprži pa ti se koža krene guliti... Takva definitivno nije otišla od mene (pogledajte 4. sliku u oglasu) jer ju ti Ivane sigurno ne bi kupio takvu za one novce, već bi spustio cijenu jer bi zbog toga morao dati auto na lakiranje... uostalom, vidi se jasno na slikama da nema niti govora od toga
- Alen je sam rekao da je stavio neke polovne amortizere (od kojih je jedan stražnji vremenom propišao), ali to se lako osjetilo kad sam radio krug Tenja - Antunovac - Osijek - Tenja s Alenom u autu

Ivan je maknuo CAI jer mu je radio nemirno na leru (meni nije) i glasan auspuh jer mu nisu pasali. Ovo sa ksenonima i tehničkim je prežvakana tema - ja sam to računao da bih skinuo jer _meni_ ne treba zajebancija s time.

I ja ne kažem da je auto bio čaroban, već "izvrstan" (primijetite navodnike iz originalnog posta) - bila je to dobro očuvana NB 2001. s malo km, nikako ne savršen ne primjerak iz nečije kolekcije koja je stajala pod staklenim zvonom (ne kao što je bila Bojanova Plavuša).

I još nešto, da opet ne krene prepiska u krivom smjeru... opet ističem, ja sam komentirao stanje kakvom sam ju zatekao prošle godine koje je daleko lošije nego kad je otišla od mene. Opet, Alen će me ispraviti i reći da li je u međuvremenu sredio onu stražnju polovicu auta gdje se boja onako ogulila i izblijediila, da li je promijenio one polovne amortizere koji su bilo gore itd.

Sasa

Sasha gle...ja sam osobno ulupao u njega skoro 2000€ jer sam htio da bude tip top, znaci sto se tice mehanike bio je vrh, ali tek nakon mog ulaganja.. ne kazem da je prije toga bio los, ali trazio je osvjezavanje za picajzlu kao ja... kad ssm ga kupio od tebe vec mu je bio izblijedio zadnji lijevi blatobran sigurno jer sam i maria bio davio zasto je to tako.. vremenom je jos vise izblijedio jer ga je alen ipak i vozio naspram mene:)...hocu reci da, ako treba raditi samo lakiranje i zamjenu amortizera( sto je ocekivano zbog Ajbah;) opruga), a i ti si mi rekao da im to skracuje vijek, i dalje je bagatelna cijena naspram nekih kojima na mehanici nije ni upola osvjezeno kao na ovoj.. osim ako alen nije u meduvremenu priklao nesto :) sto ja ne bih mogao znati
OS 333 IR

a sto se tice oscilacija ler gasa i tebi je tako radio jer se dobro sjecam da sam te pitao zasto tako radi kad smo se provozali na parkingu neke benzinske..ti si tada rekao da je to normalno i da svima tako to ;)...tocno se sjecam, auto kad je usporavao npr. prema semaforu sa stisnutim kvacilom i kad je stao jedno vrijrme mu je ler gas isao gore dolje vjerojatno zbog usisa.. nemoj sad rec da nije tako bilo ;)
OS 333 IR