P: MX-5 2002 NB/FL

evo posto je dosla takva situacija i obaveze su stisle sa svih strana primoran sam prodati svoju miatu

MX-5 1.6 2002g. NB/FL crvena 117000 km inace auto je garaziran, i odrzavan registracija istice 25.03.2012.g

evo i oglas sa njuskala
http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... as-2701859

inace auto je u dobrom stanju ima par sitnica za rijesiti: predjni branik malo oguljen, i treba napraviti servis tj mjenjati zubcasti posto do sada ja to nisam obavio, inace ostalo je redovito servisirano
posto mi je situacija relativno i hitna cijena je 38000 kn, auto se moze pogledati na podrucju zapresica
ostavit cu i broj pa ako neko mozda naide neka slobodno zove
091/573-2736 josip
eto toliko ...pozdrav miatasima
potpis...

Šteta što ju tako jeftino prodajes.
Za tu cijenu ce sigurno otici vrlo brzo. Ali kladim se da ce unatoc tako niskoj cijeni biti likova koji ce pitati moze li nize ili koja je zadnja cijena.
:x
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

i meni je sa jedne strane steta i zao sto je moram prodati ali opet zivot ide dalje i dolaze nova veselja i obaveze... eto prodajem je jer jednostavno moram, procurio mi krov na kuci, tako da trebam to rijesiti a uskoro ce i prosirenje obitelji tako da sa te strane dvosjed jednostavno nece biti dovoljan a situacija je tava da si trenutno nemogu priustiti 2 automobila...

inace ako znate nekoga zainteresiranog slobodno se mozete javiti i pogledati auto
potpis...

pa kam je ovo doslo ?

ja sam stavio 5700 za NB i mislim da je premalo :?

ma nedam je za 4000 nema sanse!!

radje nek trune u vikendici nego da je dam nekom balavcu da se izivljava za male pare !!!!!
EX ZG-1178BN Zelena NB + HT + roshtilj + ja nutra... :smt110 :smt025 :smt030

To je stvarno niska cijena, i mislim ako su cijene u njemackoj vece od toga da je to zbilja dobra prilika.

Neka se sad nitko ne nađe uvrijeđenim, ali ovo su kataloške vrijednosti mx-petice (izdanje 2012):

Mx-5 1.6 Emotion
2002 - 25.610
2003 - 29.898
2004 - 37.957
2005 - 43.976

Mx-5 1.6 Magic
2002 - 27.750
2003 - 32.397
2004 - 41.128
2005 - 47.651

Mx-5 1.6 Open Air
2002 - 31.516
2003 - 36.793
2004 - 46.710
2005 - 54.117

Mx-5 1.8
2002 - 33.900
2003 - 39.577
2004 - 50.244
2005 - 58.212

Čisto za usporedbu, da ne ispadne da rušim cijenu autu koji gledam - moj suzuki swift sport, 2007, je po katalogu je 57.990. Ja ga prodajem za 70.000, s time da mi staro za novo nude tu katalošku vrijednost i sve mi se čini da će i otići za nju ili malo iznad nakon što srušim cijenu..

Ono što me fascinira je da ljudi za mx-petice stare 10 i više godina traže 8 i više tisuća eura! (60.000kn!) - jedan prodavač me tražio 10.000E za 1,8FL iz 2002!! Činjenica je da su neki pazili i mazili svoje aute, održavali ih s ljubavlju, ali mislim da to ne opravdava četrdesetak tisuća kuna veću cijenu od kataloške...

Pun je oglasnik mazdi, pogotovo 1.6 2001.godište, stalno se vrte isti auti, kriza je, a ljudi kao da ne žele shvatiti da će teško dobiti zamišljene cifre...

Osobno i dalje tražim objekt svojih želja, 1.8 FL, ali nemam namjeru dati više od nekih 7000 za auto star 10 godina, i to pod uvjetom da nije neki krš.. :roll:

(sad slijedi pljuvanje) :twisted:

Ne sljedi pljuvanje....

jednostavno nećeš naći to šta tražiš osim ako nekoga ugodno ne iznenadiš. :)
Zelena NB FL *ŠI-627-EZ*

sve to bulshit.

auto: 18keura (15k + 3k kredit)
benzin za 170kkm barem 10k eura
registracije, osiguranje: 5k eura (i vise)
kasko: 3-4k eura
servisi, majstori, limari: 5k eura

ne dam ga ispod 40k eura, pa makar mu kataloska vrijednost bila 1kn...
:twisted:
<---- prodajem oglasni prostor --->

Jedno je kataloska vrijednost, a drugo realna na trzistu.
Pogotovo kod kabrioleta, dvosjeda i slicnih "egzotika".
Vozilo vrijedi koliko je potencijalni kupac spreman platiti za vozilo.

Malo gledao vani po oglasnicima i skuplja vozila, odnosno egzoticnija su vani skuplja nego kod nas.
Jednostavno zato sto smo malo trziste i tesko je naci kupca, pa ljudi daju svoje aute za kikiriki.
Ako cemo realno bolje je auto spremiti u garazu na koju godinu i opet se isto dobije za njega nakon par tih godina.

Evo primjer Miata, otelio sam se dok sam svoju prodavao. Mladoj ekipi bila super, ali nisu imali para za nju. A oni koji su imali para nije im odgovarala, jer je bila dvosjed, a oni vec u tridesetima i sa familijom.
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

Inkspot wrote: Jednostavno zato sto smo malo trziste i tesko je naci kupca, pa ljudi daju svoje aute za kikiriki.
Ovo je najveci problem, plus cinjenica sto je mnogostruko gore jer niko nema casha. Ja dobio jednu ponudu za mijenjat za kovanu građu (jel neko treba balkone, ograde i sl. btw? :-D)
ZG6303BK srebrna NB

Vex wrote:
Inkspot wrote: Jednostavno zato sto smo malo trziste i tesko je naci kupca, pa ljudi daju svoje aute za kikiriki.
Ovo je najveci problem, plus cinjenica sto je mnogostruko gore jer niko nema casha. Ja dobio jednu ponudu za mijenjat za kovanu građu (jel neko treba balkone, ograde i sl. btw? :-D)
Meni je vrh bila ova, pola slepera badića i nešto love.
Jet skije, glisere, kombije i ostalo niti ne racunam.
:-D

A kada prodavao motor koji je bio malo skuplji, kod kupaca je bilo pod normalno da ce mi dati svoj motor i nadoplatiti za moj.
No chance da bi kupac dao suhi keš.
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

Pratim oglase vec duze vrijeme za par vrsta autiju i uglavnom vecina miata je vec dugo po oglasima, do sada sam primjetio 3-4 da su nestale iz oglasa, od toga znam za jednu 1.6 2001 kojoj je bila cijena 3500e (tu sam zakasnio doslovce pola sata :x ) onda je bila jedna crna iz Rijeke koje vise nema u oglasu, to je prodavala neka auto kuca i jedna srebrna 1.6NB FL ako se ne varam iz Zupanje za 5500e je bila u oglasniku i mislim daj e to sve od negdje 10. mjeseca.

Dakle pavich i ostali, da nesto bude jasno, znam jer sam pola godine tražio svoju kad sam ju kupovao, problem broj jedan je ne što se ne može dobiti miata za male (ili za katalog relane) pare, nego ta što je nemoguće dobiti za male pare išta što nije krš (dakle KRŠ - smeće). Ono što sam vidio da se prodaje, a ima ih i sa ovog foruma, ne da nije za vozit nego bi mene bilio sram to nekome uvalit. Dakle, ako netko misli kupit auto, pogotovo ovakav koji privlači svakakvu klijentelu, a da je stariji od par godina, a da još i valja mora to i platiti. Dakle, zaboravi katalog ili ga se drži i kupi smeće, jebiga... I ovce i novce ima samo u reklami za tele 2, u praksi nikad i nigdje, pogotovo kod auta.
Nikola

DarioZg wrote:Pratim oglase vec duze vrijeme za par vrsta autiju i uglavnom vecina miata je vec dugo po oglasima, do sada sam primjetio 3-4 da su nestale iz oglasa, od toga znam za jednu 1.6 2001 kojoj je bila cijena 3500e (tu sam zakasnio doslovce pola sata :x ) onda je bila jedna crna iz Rijeke koje vise nema u oglasu, to je prodavala neka auto kuca i jedna srebrna 1.6NB FL ako se ne varam iz Zupanje za 5500e je bila u oglasniku i mislim daj e to sve od negdje 10. mjeseca.
Miata iz 2001. za 3500€ je sigurno u katastrofalnom stanju.Realna cijena takvog auta bi trebala biti oko 5000€ ako je u dobrom stanju.Tako da zaboravi takve smiješne cifre jer ćeš se gadno zeznuti.