Samo želim reći da nemam ništ protiv da bilo tko npr. na njuškalu sere kvake pokušavajući prodati svoj auto. To rade skoro svi, pa su tako svi auti ko novi, neki i nakon pola miliona km, još ako je švabo....
Ali, kad neko u internoj zajednici, dakle na ovom forumu, serucka kazavši da je auto u izvrsnom stanju, nikad lupan, sklapan i sl. i nudi bagatelnu cijenu RUŠEĆI tako cijene ostalima, to nije fer, dapače to je vrlo nekorektno i govori dosta.... Pa jebate, barem ovdje među članovima foruma, zar je problem reći "gle, ovakav u izvrsnom balzamiranom stanju košta 8 somova, ovaj moj treba raditi, ali ga barem nečeš puno platiti, pa se opet isplati....". Ako netko traži 3 soma, a ne npr. 5 ili 6 koliko bi bio neki prosjek, znači da ima razloga zašto košta 3 soma - JER NE MOŽE DOBITI VIŠE za to kaj prodaje. Altruizam i veliku humanost nudeći puno vrijedniju stvar za puno manje pare je priča za malu djecu. Ak je netko takav humanist dobrotvor neka svoju miaticu pokloni, donira u djelove drugim miatašima, a? Ide? Ne bu išlo, jel te...
Inače, nevezano za konkretan auto, u HR ima miata koje su jedino spremne za otpad jer ih je netko toliko rasturio da to nije za vjerovati (moj je feeling da NA/NB ak se normalno vozi bez klanja i održava traje i traje, to je klasična mehanika, s naglaskom na mehanika vulgaris...). A ima i onih kojima misteriozno brojčanik kilometara ide unatrag. Obzirom da su sve NA, a već i NB/NBFL pomalo klasici, normalno je da na cijenu prije svega utječe stanje konkretnog primjerka. Jer kad se krene ulagati u mehaniku, limariju, elektroniku i dr., to vjerujem da svi manje više znamo ne košta malo. Nakupi se...

Ovdje se lome koplja dok mene nema... :) ...evo ovako amortizeri su sada svi ispravni...zadnji branik je blijedi od ostatka auta ali ne treba lakirati vise od pola auta...krov u odličnom stanju...unutrasnjost super ocuvana,od vecih ulaganja promjenjena bobina...auto samo treba registrirati...jbg to sto sasha hoce da izgleda kao novi to je nesto drugo...ovaj auto ipak ima 14 godina,a 3000€ je i vise nego povoljno...IvanOS imaš cugu za obranu casti :)

alen12 wrote:Ovdje se lome koplja dok mene nema... :) ...evo ovako amortizeri su sada svi ispravni...zadnji branik je blijedi od ostatka auta ali ne treba lakirati vise od pola auta...krov u odličnom stanju...unutrasnjost super ocuvana,od vecih ulaganja promjenjena bobina...auto samo treba registrirati...jbg to sto sasha hoce da izgleda kao novi to je nesto drugo...ovaj auto ipak ima 14 godina,a 3000€ je i vise nego povoljno...IvanOS imaš cugu za obranu casti :)
Kod roadstera godište ne igra ulogu nego stanje, daklem koliko treba uložiti. To ionak nisu auti za normalne ljude. Ivan OS ne da ima samo cugu za obranu časti nego ima pravo prvokupa i barem 50 posto popusta na istaknutu cijenu. Pravilo foruma. :lol: ;)

:lol: ...ja sam ustvari izdao zajednicu zajedno s Bojanom i prebacio se na anglo-njemacki proizvod :-D ...sto se tice prodaje automobila kao takvog, ima više razloga zasto cijena moze biti niska, a to ne mora nuzno biti loše stanje samog vozila...npr. mozda je Alenu stvarno hića i jednostavno ne želi više gledati kultnog roadstra koji mu samo znaci hrpu lima kojeg ne koristi umjesto šuškavaca od kojih ima koristi i nema vremena ni volje vise odrzavati lojalnu cijenu zbog ostalih miata koje su u oglasima.....dakle, stvar je jasna...ne znam zasto se dize tolika frka oko cijene, ako netko toliko voli svoju kultnu miatu, ja bi ga pitao zasto je uopce na prodaju...ako netko odrzava visoku cijenu ili mu nije pretjerano stalo da ju proda ili je zapravo i ne zeli prodati, ali ajd, ako naleti kakav napaljeni fan :smt008 ...koliko znam, Alen je pokrenuo neki svoj biznis i nema vremena vise za miatu a vula mu treba za život..pa eto razloga niske cijene...a to sto neke NB u oglasima drze cijenu i do 10000e zaista nema veze vise sa lojalnim cijenama nego jednostavno vlasnicima nije stalo do prodaje jer im ne treba keš za život
OS 333 IR

alen12 wrote:a 3000€ je i vise nego povoljno...
Da, za 3.000 s ispravnim amortizerima se o tome da razmišljati i računati jer u odnosu na onu cijenu od prošle godine (4.500 ako se dobro sjećam?) sada ima lufta za sređivanje tko što već želi ili misli da treba...

Ajde stavi novije slike u oglas, ove su ti (pra)stare :D

I jasno, neka svatko koga zanima auto ode pogledati njegovo sadašnje stanje i nek sam rasuđuje jebemu miša!

Saša
Last edited by sash on 20.02.15. 15:59, edited 1 time in total.
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

IvanOS wrote:a sto se tice oscilacija ler gasa i tebi je tako radio jer se dobro sjecam da sam te pitao zasto tako radi kad smo se provozali na parkingu neke benzinske..ti si tada rekao da je to normalno i da svima tako to ;)...tocno se sjecam, auto kad je usporavao npr. prema semaforu sa stisnutim kvacilom i kad je stao jedno vrijrme mu je ler gas isao gore dolje vjerojatno zbog usisa.. nemoj sad rec da nije tako bilo ;)
Imaš pravo, tako je sve bilo kad smo bili na INA Bobovica - sve osim toga da sam rekao da je to tako svima i da je to normalno :-D
Rekao sam da se to događa često na Miatama i da se to riješi zamjenom kabela i/ili svjećica - i to nije neka drama.

Ne sjećam se u koje si ti doba godine bio, ali na tom primjerku se takav nemiran ler znao dogoditi (nevezano za svjećice/kabele) ljeti, kada bi bilo jako vruće, zbog onako postavljenog CAIja - bio je super za zvuk, ali da je zapravo vukao pretežito vruć zrak i tako malo rekreativno podjebavao centralinu - jest :-D

Saša

bio je negdje kraj ožujka 2010. godine..vrijeme relativno toplo...znam jer sam vozio kuci sa spustenim krovom..upravo to sa raznim preradama meni uopce nije prednost pri kupovini polovnog vozila, ali svatko nesto voli..jer recimo ta gljiva, auspuh, i jos neke stvari meni su samo znacile dodatan trosak uklanjanja posto ih osobno ne bih nikad stavljao jer mi je bitnije da auto lijepo radi nego kakav zvuk ima ( za zvuk ima naravno puno boljih rjesenja ali su skuplja)..sjecam se da sam zbog nizih opruga morao na tehnickom dizati auto rukama i izaci van da bi prosao onaj prag prije kanala, a zbog straznjih svjetala koja su imala foliju sam prolazio samo zato jer sam poznavao kontrolora ( i sportski kat. je bio na rubu za prolaz)...da me se ne shvati krivo, s autom nisam imao nikakvih kvarova i problema, ali bilo bi mi draze da je sve imao originalno, posebno ručicu mjenjača jer sam sa Momo Tubeom jedva mijenjao brzine posto očajan ergonomski oblik..jedino mi je na kraju malo žao sto sam ga prodao kad sam poprilicno uložio u njega i naravno da sam bio na gubitku, ali na to bi svatko trebao racunati...ja razumijem da su ljudi skepticni spram niskih cijena jer ih automatski povezuju s losim stanjem vozila, ali ne mora biti...meni je iskreno zao par dobrih prilika za aute jer je isto tako i mene odbijala niska cijena a nisam poznavao vlasnika..na kraju se ispostavilo da im je stvarno bilo hitno za prodati..na kraju moramo biti svjesni zakona ponude i potraznje jer oni diktiraju cijenu, a ne subjektivni dozivljaj vlasnika o vrijednosti svog vozila...iskreno, mislim da , ako je Alenova miata u stanju kakvom sam ju prodao, je bolja od nekih iz oglasa koje su i preko 5-6 k eura..ali naravno auto treba provozati i pregledati :smt006
OS 333 IR

IvanOS wrote:sjecam se da sam zbog nizih opruga morao na tehnickom dizati auto rukama i izaci van da bi prosao onaj prag prije kanala
Buci-buci :twisted:

Sasa

Jel netko od 193 cm (ugl dužina u nogama) može koristiti NB bez posjeta doktoru nakon duljih vožnji?

Iako tražim NA, za 3000 eura bi se mogao lako predomisliti i posjetiti Osijek :lol:

fleka wrote:Jel netko od 193 cm (ugl dužina u nogama) može koristiti NB bez posjeta doktoru nakon duljih vožnji?

Iako tražim NA, za 3000 eura bi se mogao lako predomisliti i posjetiti Osijek :lol:
Koristiti možeš ak se možeš uvući ispod volana, ali realno to nije auto za tebe.