Zato je u toj klasi best buy Bmw Z4.
Taj auto osim sitnica npr. airbag senzor, nema problema.
Prekrasan zvuk rednog šestaka, mala potrošnja (izbjegavati automatic 2-3 litre više) voli bacat guzicu dobro ide i jeftin je za održavanje.
Pošto sam već na drugom Z4, 3.0 i 2.5, mogu reći samo pohvale. Čovjek koji vozi Miatu si ga može priuštiti, ide normalna količina ulja 6l, i najbitnije od svega ima motor naprijed.
Potrošnja je 7.5 lagana vožnja do 8.5-9.5 ganjanje. Čisti grad Zagreb 12.5l. Dakle sveukupno manje od NC Miate, a 2 cilindra+ 40-60 više konja.
Tada skoro novog Boxstera 2010 godine. (Auto je bio serija 2 2009.) sam probao jer sam ga htio kupiti i iako je bio super, bio je less fun od Z4, zašto, zato što auto ima predobru šasiju i jednostavno sa tim centralnim motorom je pre-neutralan što je pomalo dosadno. Napominjem ovo je bio 2.7 240ks.
Sve je to super međutim Inkspot sjeti se da dok nisi riješio problem kilera si bio nesiguran u auto i bilo te je strah otići i u Split. Sam si mi o tome pričao.
To je situacija kao sa mojim Jaguarom XKR-om. Neki imaju problema, neki nemaju, ali auto je poznat da ima određene probleme, nedo ti bog da te ti problemi zadese jer si jebao ježa, i nakon što iskeširaš 9 hiljada eura i dok bankrotiraš radi auta onda na takve stvari počneš gledati drugačije. Pogotovo kada od 12 mjeseci godišnje voziš auto 3 mjeseca jer previše troši i previše košta za osigurati.
Tako da je moj savjet, složene aute osim ako niste u dobroj lovi izbjegavajte u širokom luku.
Uostalom Porsche 911 iz 1974. ima "milion" problema manje i 20 puta jednostavniji motor te je jedno 10 puta zabavniji auto od bilo kojeg Boxstera. I to sve sa "samo" 150ks i 14.5 hiljada eura.
he...a to ti je ono " bas necu Bmw to svi voze" , Pors je egzotika na neki nacin ali velika kocnica mi je upravo to sto kad bi ga dovezao kod mehe i zbog zamjene ulja ne bi se odusevio.. ipak ja zivim u Os a tu i nema bas toliki izbor kvalitetnih meha kao u Zg kojima bi povjerio takav auto..ovaj crveni iz oglasa cak daje i garanciju godinu dana sto me malo cudi za takav auto... Bojane , jel imas koji Z4 za preporuciti mozda
?
OS 333 IR
malo lutam bespucima oglasnika, istrazujem, na kraju cu opet na miati zavrsiti.. gledam vec duze i onu bijelu anversary 2011?.. neka saznanja o njoj?
OS 333 IR
2 Bojan: Istina, ali to je to kod egzotike. Nista nije jednostavno,
U međuvremenu puno toga naučio upravo zbog takvih problema. Drugi put me ne bi iznenadilo.
2 Ivan: Kaj se tice ulja, kupis si 20 litara ulja na akciji preko ulja direkt i slicno i pici sa mijenjanjem. Vrlo je jednostavno. Kaj se tice mehe, od tebe se ocekuje da znas vise od njega, on dođe tu kao praktično iskustvo i alat. Zato su tu forumi kao pelikan parts i slicni gdje ti je sve opisano od a do ž i di se može puno naučiti. Svaki mogući kvar je opisan i slikama i detaljima je pojašnjeno kako se što popravlja.U americi brdo vlasnika sami popravljaju svoja Porsche vozila, jednostavno jer to vole. Samo iznajmljuju garaže i alate. Nije čak bitan novac nego da u tome uživaš, jer šarafiš po legendarnom brendu. Inače ja otišao toliko daleko da nabavio CD sa orginalnom tvorničkom dokumentacijom. Svim shemama, dijagramima koje imaju i u ovlaštenom servisu.
Ako daje pismenu garancije nemaš kaj razmišljati. Varira mu cijena kao plimi i oseki. Očito mu se prilično zuri.
Da sam na tvom mjestu uzeo bi ga za neke jeftine pare. Vjerojatnost gubitka na njemu je ravna nula, jer mu se vec cijena srozala od orginalne ohoho, ako se ne desi neki major kvar, ali kako ti daje garancije kaj te briga.
Na Miati bi ti bio puno veci gubitak kroz par godina.
Oko neke pouzdanosti Miata defitivno nosi prevagu, oko ostalih stvari moraš sam zaključiti.
Ako ces ga ici gledati, zovi. Odemo zajedno.
U međuvremenu puno toga naučio upravo zbog takvih problema. Drugi put me ne bi iznenadilo.
2 Ivan: Kaj se tice ulja, kupis si 20 litara ulja na akciji preko ulja direkt i slicno i pici sa mijenjanjem. Vrlo je jednostavno. Kaj se tice mehe, od tebe se ocekuje da znas vise od njega, on dođe tu kao praktično iskustvo i alat. Zato su tu forumi kao pelikan parts i slicni gdje ti je sve opisano od a do ž i di se može puno naučiti. Svaki mogući kvar je opisan i slikama i detaljima je pojašnjeno kako se što popravlja.U americi brdo vlasnika sami popravljaju svoja Porsche vozila, jednostavno jer to vole. Samo iznajmljuju garaže i alate. Nije čak bitan novac nego da u tome uživaš, jer šarafiš po legendarnom brendu. Inače ja otišao toliko daleko da nabavio CD sa orginalnom tvorničkom dokumentacijom. Svim shemama, dijagramima koje imaju i u ovlaštenom servisu.
Ako daje pismenu garancije nemaš kaj razmišljati. Varira mu cijena kao plimi i oseki. Očito mu se prilično zuri.
Da sam na tvom mjestu uzeo bi ga za neke jeftine pare. Vjerojatnost gubitka na njemu je ravna nula, jer mu se vec cijena srozala od orginalne ohoho, ako se ne desi neki major kvar, ali kako ti daje garancije kaj te briga.
Na Miati bi ti bio puno veci gubitak kroz par godina.
Oko neke pouzdanosti Miata defitivno nosi prevagu, oko ostalih stvari moraš sam zaključiti.
Ako ces ga ici gledati, zovi. Odemo zajedno.
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
Imaš moj Z4, u oglasu ti je, znam mu čitavu povijest i fascikl računa i ostalih gluposti. Kada si u Zagrebu, dođi, provozat ćemo se, probaj voziti pa vidi šta ti se više sviđa. Ja ga ne želim prodavati, ali ako mi posao hitno ne krene morat će na bubanj, jer više neću imati novca za plaćati jebeni kredit.IvanOS wrote:he...a to ti je ono " bas necu Bmw to svi voze" , Pors je egzotika na neki nacin ali velika kocnica mi je upravo to sto kad bi ga dovezao kod mehe i zbog zamjene ulja ne bi se odusevio.. ipak ja zivim u Os a tu i nema bas toliki izbor kvalitetnih meha kao u Zg kojima bi povjerio takav auto..ovaj crveni iz oglasa cak daje i garanciju godinu dana sto me malo cudi za takav auto... Bojane , jel imas koji Z4 za preporuciti mozda?
Inače ona bijela Miata aniversary je izvrsna, vozio sam upravo tu kada je došla u hr., išla je jako lijepo samo je šteta što je 1.8
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.
ha sto smo cudni mi prodavatelji
... i ja kao prodajem Alfu ali mi se ne prodaje.. svi prodaju , a kao nikome se ne prodaje..ovo dati na neku psihoanalizu 
OS 333 IR
To ti je sindrom Petrolheada.
Razmisli si jos i o s2000.
Dakle Boxster , s2000 i Z4 3.0 po Top gearu.
http://www.youtube.com/watch?v=5GVqYuJmVCU
Dodao bi tu i TVR kada bi ga bilo moguće kupiti u RH. Ustvari on bi mi bio prvi izbor.
Slin slin

Razmisli si jos i o s2000.
Dakle Boxster , s2000 i Z4 3.0 po Top gearu.
http://www.youtube.com/watch?v=5GVqYuJmVCU
Dodao bi tu i TVR kada bi ga bilo moguće kupiti u RH. Ustvari on bi mi bio prvi izbor.
Slin slin
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
gledao sam s2000, ali to mi je kao skupa miata...nicime ne odaje dojam neke ekskluzive, a kosta vise od Z4
OS 333 IR
Ja ga nikako ne zelim prodati, ali ušteđevina je otišla na različite gluposti a kredit je uvijek tu. Tako ako ispadne kakav posao Z4 ne ide nigdje, ako mi bude prijetila nemogućnost plaćanja kredita onda će morati ići.IvanOS wrote:ha sto smo cudni mi prodavatelji... i ja kao prodajem Alfu ali mi se ne prodaje.. svi prodaju , a kao nikome se ne prodaje..ovo dati na neku psihoanalizu
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.
Tebe ce i pokopati u Blek steni!bagi wrote:od tolko pricanja sad bi i ja z4 il porsha il nest
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
nema do carrere http://www.njuskalo.hr/djecje-igracke/p ... as-5184102bagi wrote:od tolko pricanja sad bi i ja z4 il porsha il nest
ZG-1800-NB