Bruno_mx5 wrote:Zatamnio sam sa transparentnim sprejem u 7-8 slojeva i imam problem sto sad to moram skinut
.poslan sam na izvanredni tehnicki i moram dignut auto,skinut xenon,gljivu,povezivac muldi,odtamnit lampe i vratit org auspuh ili stavit nekaj tise..

I da,ja sam taj glasni.. :)
Uf, izgleda da si naletio na nekog zahebanog čim te je poslao na izvanredni tehnički.
Vjerojatno samo zbog prebučnog auspuha, možda i zbog xenona, ali sad imaš puno više problema. :?

Ne valja previše privlačiti pažnju sa bukom.

Ako imaš originalni auspuh i ako nisi ništa rezao, bez problema ga možeš vratiti.
Ako ne, odi kod Lastovčića, napravit će ti prigušivač (silencer) pa će biti tiši.

Problem je što apsolutno ništa ne smiješ staviti na auto, a da nema homologaciju.
To obično ne gledaju na tehničkom, ali kad im stigne izvanredno nešto od strane policije, onda izgleda rade sve po ps-u.

Mislim da su ti prednji farovi trenutno najveći problem za vratiti u prvobitno stanje.
Ex. NB 1.8, Brilliant Black, ZG-8884-AA

Auspuh je sve samo ne serijski..decat,zadebljanje na 90mm umjesto cata, srednji protocni lonac, i straight pipe 60mm do kraja..auto je visok 5.5cm naprijed,mora bit min 8cm da se popentra na valjke. Prednji farovi su za glupog policajca original,osim xenona..a sa tom trkacom stangom ispod haube stetim drugima(po njegovom).. Do subote je auto u stanju da prode tehnicki.. :)

ma zaustavio me jer me vidio prije par dana kako se bochim na zapadnom.. Pa je zapisao rege i cekao me..al jbg.. 3000kn i maltretiranje oko slaganja auta.. I da napisao mi je gospodin kaznu za mladog vozaca jer je zakon do 80kw,a ja imam 81..ovo mi je za sada rekord u snazi..
Ex. 1856FC mx5 NB FL
BMW E30 325i m50b25
Renntech Crossfire srt6
300c srt8

E pa nije ti grad i gradske uličice za bochenje, mnogi su se bochili dok ih nije netko drugi dobro nabochio...pa se više nikad nisu mogli bochiti. Višak energije isprazniti ili na stazi ili na drvetu. Tamo gdje ti bochis meni djete ide u vrtić, a i mnoga druga djeca, pa sad zaključi što bi bilo da nešto zajebeš... Lako je dok se prođe lišo. Odi na alfa forum i pogledaj što se desilo na susreu na Velesajmu u nedjelju, imaš snimku. Prava je sreća što je dijete prošlo bez težih ozljeda, panika je bila za popizdit. A to su još i bili kontrolirani uvjeti "staze" i nema direktne krivnje, osim organizatorove odgovornosti i savjesti vozača koji je totalno izgubio kontrolu (jedan od osnivača kluba, inače navodno dobar vozač). Još je bio jedan incident kad su staroj sređenoj alfi na ulazu u cilj potpuno otkazale kočnice i samo je prohujala umjesto da se zaustavi prije čunja. I to je sreća što u tom trenutku iza cilja nije bilo ljudi, sudaca... Svakome se može desiti sranje, ali kada ga potenciraš budi spreman na posljedice, plakanje poslje ne pomaže. Ne želim ti pametovati, ali ti sam zaključi.

ma znam da nije grad za to,inace kad pozelim divljat odem na sljeme,ali ako se odlucim zabavit u gradu uvijek pazim da nema nekoga kog mogu zakaciti..znam jako dobro svoje mogucnosti I auto je uvijek u kontroli.. kad sjednes iz 380ks u 110ks I nije ti neka muka za kontolirat tu snagu.. ja sam u automotosportu od svoje pete godine ,auto sam poceo vozit sa 7 godina,I imam potrebno znanje,ali isto tako znam da divljanju nije mjesto na cesti jer uvijek postoji faktor iznenadenja.. ali evo dosad hvala bogu (ili mojoj paznji) nisam imao niti jedan sudar,niti sam se izvrtio.. u buduce cu malo lakse po cesti.. I ispricavam se ako sam nekoga uvrijedio ili naljutio svojom voznjom..
Ex. 1856FC mx5 NB FL
BMW E30 325i m50b25
Renntech Crossfire srt6
300c srt8

nik wrote: Odi na alfa forum i pogledaj što se desilo na susreu na Velesajmu u nedjelju, imaš snimku.

daj link. njihov forum za razliku od naseg ima vise od 10 postova
<---- prodajem oglasni prostor --->

Gle, kad sam imao 18 mislio sam da sam novi Lauda, sa 20 godina bio sam uvjeren da vozim savršeno, danas sam uvjeren da NITKO ne vozi savršeno uvijek i svugdje, pa tako niti ja. Onaj tko ne vidi ili nije u stanju vidjeti svoje greške opasan je i za sebe i za druge. Svakoga ponekad ponese, ali treba se znati kontrolirati. A to da se nisi nikada izvrtio je isto kao da vrhunski skijaš kaže da nije nikada izletio sa staze. Ili laže ili nije vrhunski skijaš nego nešto drugo. No dosta o tome, svatko odlučuje što mu je bitno. Gradske ulice su sve samo ne kontrolirani uvjeti.
Što se tiče alfinog foruma, treba ići na link susreti, pa domaći susreti i tamo ima 15-ak stranica o susretu u nedjelju 21.10.2012. (inače bilo je i u subotu, vožnje po zagorju i sl.). Alfisti stvarno imaju srca, to je valjda zato što svaka alfa do unazad tri-četiri godine ima ono nešto bez obzira na snagu i performanse. Mogli bi i mi nešto tako organizirat, naravno manjeg opsega.

Sad gledam na alfinom forumu i te snimke više nema, maknuta je tako da sada sve izgleda da je bilo bajno, a nije bilo (snimano je baš iz kuta publike gdje je izletio, ljudi su se bacali po travi...). Cenzura! :x Taj dečko sto je izletio u publiku je moderator alfinog foruma, pa je sakrio svoju sramotu, a nije trebao jer se sranja događaju, i njemu je bilo grozno, poslije se i na forumu ispričavao, sreća da je prošlo bez težih fizičkih posljedica.

e NIK ..
ajd malo prošetaj do FORUM.HR i tamo se žali na divljake u autima ..
Ovo je auto forum i to još s autom zamišljenim za driftanje .. aj prestani solit pamet !
EX: ZG-3979-Ah

Na ovu temu je davno trebao ići lock.
U oglasniku je, a autor je odustao od prodaje i zatražio lock. ;)
Bruno_mx5 wrote:Moze lock..odustajem ipak od prodaje..draga mi je mazda..
Ex. NB 1.8, Brilliant Black, ZG-8884-AA

mcclarion, ni na kraj pamet mi nije da ti solim pamet, to je moguće samo onima koji ju imaju, očito ne razumiješ poantu, kad naletiš nadobudno na nekog uživo s divljačkim forama posolit će ti nešto drugo, a pamet očito ostati kakva je i bila. Odi ti na drugi forum, ovo nije dječji adolescentski forum, barem nije trebao biti.... Entuzijazam i divljanje su dva suprotna pojma. Zna se di se može ispuhat auto a gdje ne. Samo ti divljaj po gradu ak hočeš, tvoj problem. Kaj se mene tiče I am off s ovom temom.

Šteta što nik nije živio u doba stare Grčke da posoli pamet malo Sokratu, Aristotelu i ekipi :lol:

Vidi se da voli filozofirati.
MX-5 2.0 RC Revolution

Nik hvala na savjetu,nisu svi rodeni da budu vozaci..ja jesam..vidim da ti se svidaju alfe,pa je najbolje da si kupis jednu i odes understeerat medu ljude..ti alfisti su divljaci i zato se i dogadaju takve stvari..
Jos nijedna mazda mx5 dosad nije uletila medu ljude..

Understeer is a crime.. :)
Ex. 1856FC mx5 NB FL
BMW E30 325i m50b25
Renntech Crossfire srt6
300c srt8

Bruno_mx5 wrote:
Jos nijedna mazda mx5 dosad nije uletila medu ljude..
ja bolje da chutim
<---- prodajem oglasni prostor --->

Dobra procjena dolazi s iskustvom -
na žalost iskustvo dolazi iz loše procjene!

:twisted:

Šlušaj NIK po pisanju bih rekao da imaš jedno 40 - 50 godina na mogu se odlučit jesi li mudriji ili lukaviji .. a čini mi se da si pomalo kombinacija jednog i drugog
sad vjerojatno nemaš 4 banke ali jedno je sigurno 99 % ljudi je došlo na ovaj forum prije tebe uključujući i mene tako da ne znam tko bi trebao potražit drugi forum .. no kad smo već kod toga izmeđuostalog i jesam na drugim forumima uključujući alfiste ( jedne i druge ) fiatiste, opelaše, bemvejaše, mazdaše hyundajaše + majkusvihforuma hraweb ako hoćeš možemo i pričat o croforumu,hr-a,quartermile,raceonlimit itd dakle imam ponešto 10 godišnjeg staža na forumima iz doba bere i kilercivika - ako ne znaš tko su ti ljudi ne znaš ništa o streetracingu u hrvata - prema tome širok je internet potraži vrstu zabave koja ti godi - autoforumi očito nisu mjesto na kojima se osjećaš ugodno ( nevolim niti ja bit na forum.hr)

Ja se za tebe vozim divlje i opasno ti si sa svojom vožnjom opasan za mene jer takvi kao ti panično koče na žuto jer su savjesni vozači ali slabo prate retrovizore , voziš sigurno i savjesno ali mi tvoje štop svjetlo otupljuje vid jer ga svaki ali baš svaki put primjeniš kad ulaziš u zavoj
da ne nabrajam dalje.-

Moj otac ima 56 g i ne zna šta je to drift vozi još opreznije i sporije od tebe pa ga to nije sprjčilo da naguzi babu u koloni jer mu je pao ćik među jaja , nije ga sprjčilo ni to što poštuje ograničenja čak i na autoputu i ne prelazi 130 - šteta jer kad je zaspao samo je zgulio auto a mogao je pogodit čačića - s druge strane još nitko nije zaspao u driftu i tak da ne dužim ionako je tebi ovo što ja pišem adolescencija golobradog mladića - kužim kak ti je ni stari me ne kuži ali bi ste se vi skužili ako mi VERUJEŠ :)

Mislim da si ok dečko i između nas je jedino razlika što ti u zavoju stišćeš kočnicu a ja gas ( kad kažem ja - govorim u ime svih "divljaka " )
pa ti zaključi šta sam htio reć !!

ps : da ne zaboravim- bilo je i tih tvojih koji su izlazili van iz auta htjeli solit u živo pa su se onda vraćali u auto .. ne znam valjda su zaboravili so - uglavnom smješan video.
EX: ZG-3979-Ah

Ahahaha..ti si bog stvarno..i potpisujem sve..
Ex. 1856FC mx5 NB FL
BMW E30 325i m50b25
Renntech Crossfire srt6
300c srt8