sash wrote:Ajde kad formirate neki konacni spisak za group buy, pitat cu ovu ekipu iz Ilmotorsporta sto sam ju upoznao u Nizozemskoj za neki popust...
jes, dec d plen. onaj dan kad smo sa luka-na bili na vopi (i jos nesto, al necemo u eter), spomenul sam da smo gore u nizozemskoj upozali dio ILovaca pa da se grup baj moze organizirat bolje ako nejdemo preko onog tulipana koji to inace vodi.

ima li možda zainteresiranih da podijelimo poštarinu, s obzirom na to da ću si za 20-ak dana naručivati neke sitnice za servis iz IL-motorsporta?

Ako možeš molim te malo obrazloži zašto da idem iznad stock kvalitete u kuplungu, u smislu što dobivam, što gubim. A i cijena je x2.5...

Moj frend trkač koji koristi te rejsing kuplunge odgovara me od toga jer imaju on/off osjećaj na pedali a tako i hvataju, u normalnom prometu je to dosta velika tlaka.

Prvenstveno me zanima usporedba ILM - Sachs/Exedy stock

na 1.6 NA sam imo exedy kit (korpa,lamela,potisni..) nikakvog problema kod hvatanja....beneficije : kvalitentije,jace..te si sigurniji za manje daljnje planove..no i ovo sa ill-a bi trebalo biti ok za daily skrusene planove, za bilo sto drugo nece drzat,proklizavat ce..

treba ti dan da promijenis,zajebano je doc do gornjih sarafa na getribi..ugl. bez dizalice si bogcek al se da,ak ce trebat koji savjet samo pitaj
:)
DIJELOVI NA i NB
miata 1.6 NA turbo
mx5 1.8 NB turbo

0915829719

Ako je ILM set barem jednako dobar kao originalni, to mi je OK, ako nije, kupovat ću Sachs.

Ako ću krenuti u izmjenu izvan nekog servisa, neću raditi sasvim sam, imam stručnjaka i dostupnu dizalicu.

Ako već mjenjaš set kvačila, zamjeni i semering radilice stražnji dok je mjenjač dole...zna popustiti s godinama i curiti ulje pa da iskoristiš priliku.

Bio je semering mijenjan u 10. mjesecu prošle godine, i onda u 11. još jednom jer u prvom potezu nije stavljen Mazdin :)

Sad ga valjda onda ne treba mijenjati još ohoho, ali šteta da u jednom od tih poteza nije bio stavljen i novi kuplung. Onako kako se ja vozim ne kliže, ali znam da je pri kraju jer je tvrd i jako visoko hvata. Zna biti nezgodno u naglijim izmjenama...

također da napomenem imo sam slucaj di smo decku mijenjali i semering na ustima getribe di kardan ulazi...velim kad je sve dole detaljno pocistit i sve gumice izmjenat te pregledat kuplung cilindar jer hoce i on propisat i zajebavat..mislim da je oko 250kn u pegas jap parts, novo ulje i ozracit ga...i onda si fakat miran na duge staze..
DIJELOVI NA i NB
miata 1.6 NA turbo
mx5 1.8 NB turbo

0915829719

no da vise ne O.T. ...ja sam rijesio svoju narudzbu sa ill-a ,za koji dan dolazi,sljedeca ce bit za jedno mjesec dana pa do tad se skupite ako jos sta ce uzimat samo nek napise.
DIJELOVI NA i NB
miata 1.6 NA turbo
mx5 1.8 NB turbo

0915829719

Ima netko iskustva sa termostatima sa IL-a?
http://ilmotorsport.de/shop/article_det ... 9058ab74d4

Ili koji da uzmem u nas, a da se zna da je dobar?
Vidim po netu da se preporučuje orginal Mazda, ali ne želim ni pomišljat koliko bi tražili da nazovem Mazdu... :)

Pratim sad par dana temperaturu preko OBD-a, i otvara mi na nekih 72°C.
Sad ne znam dal je termostat u banani ili senzor laže...
'91 Nissan Primera SR20DE

Goldin wrote:ima li možda zainteresiranih da podijelimo poštarinu, s obzirom na to da ću si za 20-ak dana naručivati neke sitnice za servis iz IL-motorsporta?
Jel ovo otišlo?
Raziel wrote: Pratim sad par dana temperaturu preko OBD-a, i otvara mi na nekih 72°C.
Sad ne znam dal je termostat u banani ili senzor laže...
pih...kao da imaš ovaj ILM-ov termostat (možda i imaš).

Pitam za group buy jer mi se čini da je moj termostat prdnuo; vratio se s mora prekjučer, sve ok, jutros idem na posao i ni blizu radne temperature, grijanje mlako....kao da je termostat ostao otvoren (jer da mu fali vode, grijao bi se motor više a grijanja kabine ne bi bilo).
NB 1.8 sa lexus zadnjim lampama