Stiv wrote:Ma ne, inzistiram! Sve bih ucinio za kolegu s foruma, a na svoju stetu!
dofuraj oz felge...
<---- prodajem oglasni prostor --->

Slažem se sa Dariom, kupce odbija nestandardna bijela boja, koliko god joj lijepo stajala. Čak možda i više od spojlera.
Prva asocijacija je da je auto bio lupan i zbog toga cijeli lakiran.
S druge strane, netko drugi je mogao svoju sklepati, lakirati u original boju i kupac ne bi ni primjetio da je auto bio lakiran, mislio bi da je jako dobro očuvan. :-D

Kad se kupuje auto, ljudi vole original stanje. Izuzetak su neke felgice i tako to.

Uglavnom, što je, tu je. Boju sad ne možeš mjenjati. :smt102
Jedino što možeš je ovdje malo detaljnije opisati auto, možda i poslikati, kakav je bio prije lakiranja, što si sve u njega uložio, koliko si što platio...

Tako da kupac dobije malo bolji uvid u to kakav je to auto zapravo.
Da zna što kupuje, ako se odluči.

Ili bar stavi link od teme o svom autu ovdje, pa tamo opiši.
Ex. NB 1.8, Brilliant Black, ZG-8884-AA

Maxx1 wrote: Jedino što možeš je ovdje malo detaljnije opisati auto, možda i poslikati, kakav je bio prije lakiranja, što si sve u njega uložio, koliko si što platio...
+ imas onaj topic sta si vodio na mazda-hr.com forumu, mozes i to polinkat (npr ona slika sa lamburdjinijem u bg :twisted: )

mi koji znamo da si to radio iz gusta, najvjerovatnije nismo potencijalni kupci.

Ja sam samo rekao kako sam dozivio auto preko oglasa kao netko tko je nedavno kupovao auto, i sada da idem kupovat miatu imam ih bar 4-5 na njuskalu koje bi isao pogledat prije ove, a da su u rangu +/-500e od cijene iz oglasa. Vjerojatno slicno razmisljaju i ostali potencijalni kupci i zato nitko ne zove, ljudi ne idu pogledat sve i jedan auto iz oglasa nego samo one koji im se cine potencijalno zanimljivi. Plus jos auto je u oglasu jako dugo, a svatko tko bar malo prati njuskalo ce ga zapamtit s obzirom da je jedini bijeli i bit ce mu sumnjivo da vec nije otisao. Koliko god su neki emotivno vezani za miate, dizu ih u nebesa i kazu da vrijedi svake kune, prava istina je da svaki auto vrijedi onoliko koliko ga je kupac spreman platit.
ZG-1800-NB

DarioZg wrote:Ja sam samo rekao kako sam dozivio auto preko oglasa kao netko tko je nedavno kupovao auto, i sada da idem kupovat miatu imam ih bar 4-5 na njuskalu koje bi isao pogledat prije ove, a da su u rangu +/-500e od cijene iz oglasa. Vjerojatno slicno razmisljaju i ostali potencijalni kupci i zato nitko ne zove, ljudi ne idu pogledat sve i jedan auto iz oglasa nego samo one koji im se cine potencijalno zanimljivi. Plus jos auto je u oglasu jako dugo, a svatko tko bar malo prati njuskalo ce ga zapamtit s obzirom da je jedini bijeli i bit ce mu sumnjivo da vec nije otisao. Koliko god su neki emotivno vezani za miate, dizu ih u nebesa i kazu da vrijedi svake kune, prava istina je da svaki auto vrijedi onoliko koliko ga je kupac spreman platit.
To ti ne daje pravo da pljujes po necijem radu bez da si isao pogledati/provozati ili uopce nazvat i pitat u kakvom je stanju, pogotovo sto je to kolega s foruma, i tu se uglavnom svi znamo i druzimo tako da malo lakse s tim podsmjehom. Eto ja isto samo kazem kako sam dozivio tvoj 1. post.

Samo za informaciju 1.6 NB žuta (Californija) je imala standardno Nardi volan+krom pragove.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

frx1 wrote:
DarioZg wrote:Ja sam samo rekao kako sam dozivio auto preko oglasa kao netko tko je nedavno kupovao auto, i sada da idem kupovat miatu imam ih bar 4-5 na njuskalu koje bi isao pogledat prije ove, a da su u rangu +/-500e od cijene iz oglasa. Vjerojatno slicno razmisljaju i ostali potencijalni kupci i zato nitko ne zove, ljudi ne idu pogledat sve i jedan auto iz oglasa nego samo one koji im se cine potencijalno zanimljivi. Plus jos auto je u oglasu jako dugo, a svatko tko bar malo prati njuskalo ce ga zapamtit s obzirom da je jedini bijeli i bit ce mu sumnjivo da vec nije otisao. Koliko god su neki emotivno vezani za miate, dizu ih u nebesa i kazu da vrijedi svake kune, prava istina je da svaki auto vrijedi onoliko koliko ga je kupac spreman platit.
To ti ne daje pravo da pljujes po necijem radu bez da si isao pogledati/provozati ili uopce nazvat i pitat u kakvom je stanju, pogotovo sto je to kolega s foruma, i tu se uglavnom svi znamo i druzimo tako da malo lakse s tim podsmjehom. Eto ja isto samo kazem kako sam dozivio tvoj 1. post.
Točno tako Frx. Netko voli ovakav auto, netko onakav. Nikome, a pogotovo nečijem radu i ulaganju se ne treba podsmijehivati. Osobno kada sam kupovao svoju prvu Miatu sam ih išao sve pogledati od Osijeka do Dubrovnika i tek sam tada dobio pravu sliku. Evo primjer frxovog auta, ja samo mogu potvrditi da auto ima najbolje složen ovjes i najbolje se vozi od svih Miata koje sam vozio do sada. E sada to se nekome tko ne voli spuštene aute neće sviđati, dok meni koji volim utegnute aute koji idu kao po šinama će to biti fantastično i dao bih dodatne novce za takav osjećaj na cesti.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

frx1 wrote:To ti ne daje pravo da pljujes po necijem radu bez da si isao pogledati/provozati ili uopce nazvat i pitat u kakvom je stanju, pogotovo sto je to kolega s foruma, i tu se uglavnom svi znamo i druzimo tako da malo lakse s tim podsmjehom. Eto ja isto samo kazem kako sam dozivio tvoj 1. post.
Nisam nigdje pljuvao po necijem radu i rekao da je nesto ruzno ili ne valja nego sam napisao kakav dojam ostavlja auto gledajuci sam oglas, uostalom tko god cuje/vidi da je auto cijeli prelakiran zapitat ce se zbog cega je to i sumnjat ce da je mozda bio cijeli skrsen prije nego li ga detaljno pogleda. Jedino na sto sam se smijao je bila cijena koja je tada iznosila 7500e, i koja je druga najveca za NB miate na cijelom njuskalu (najvecu je tada drzala srebrna NB iz Splita koja je preko godinu dana u oglasniku s tom cijenom). Kad kupujem auto, kupujem komad lima koji meni kao kupcu predstavlja odredjenu vrijednost, a ne necije emocije, trud, leptirice u trbuhu i slicno...

@bojan: za zutu znam, i ovako po slikama i opisu u oglasniku mi se cini kao dobar auto za ic pogledat i kupit ako je bez vecih mana.
ZG-1800-NB

To je vjecna borba razuma i emocija. Ja mislim da NB model vrijedi između 2 i 8 tisuća eura. To znači da u tom rasponu se nađe svašta, i primjeraka za otpad (bio sam blag pa rekao 2 tisućice) i onih koji su u takvom stanju da vrijede i 8 somova (recimo održavani pacijent tehnikom, restaurirani i sl.). S vremenom, cijena će samo rasti (ili biti zabetonirana) jer će primjeraka tog posebnog autića u voznom stanju biti sve manje, pa će oni dobri biti sve traženiji za znalce koji znaju kaj traže i kupuju. Samo sto je tržište za te aute kod nas jako malo, a općenito nove generacije nemaju niti priliku vidjeti kako su se nekad, u stvari ne tako davno, pravili pravi, dostupni sportski auti.
Svaki put kad sjednem za volan svoje nbfl nakon dužeg vremena prvo imam grumfmobil feeling, koji nakon par stotina metara postupno prerasta u osmjeh od uha do uha. Siguran sam da mnogi ovdje znaju kaj pričam ;)

nik wrote:par stotina metara postupno prerasta u osmjeh od uha do uha. Siguran sam da mnogi ovdje znaju kaj prièam ;)
bas to :)

danas je tocno 12 godina kako sam preuzeo crnog :D

Cestitke Bagiju i Bleku :D

Drtoo, sve to stoji, ali smo ti mi kriva publika ;)
Gas, niža, plot, hiža.

ZG-1337-GG