Jel' tolika kriza?

Pratim auti.hr par puta tjedno i vidim iznova svaki put iste miate. Neki se drže cijene po više mjeseci, a neki odustanu već nakon mjesec dana neuspjeha.

Recimo kad sam vidio ovu u oglasniku, malo je falilo da zovem vlasnika i odem na test vožnju bez pare u džepu :D

Prvi put kad sam je vidio lik je tražio 10000€ šta je možda malo prepoštena cijena uzevši u obzir godinu, ali smatram da može to dobit jer je rijedak ako ne i jedini primjerak ovakav u hrvatskoj. Unutrašnjost je jednostavno unikatna i djeluje kao da je neki jaguar stari ili nešto tako. Naprosto oduševljavajuće. Boja možda malo je ženskasta ali je također unikatna šta je još jedan plus.

I sad evo gledam opet i lik je spustio cijenu na 7900€. NE znam koji je razlog da spusti cijenu toliko ali najrađe bi ga nazvao i rekao mu da ne daje ispod 9k€. Još je i 1.8 motor.

Jedina mana ovog auta je kritična kilometraža oko 90k kilometara kada dolazi veliki servis i izmjena svega, ali sudeći po uščuvanosti kože iznutra smatram da je vlasnik miata fan i da je garant čuvao.

moje pitanje je ima li ko za posudit 5k€? :smt006
vratim mu za godinu dana.

Ne znam koliko mora biti hitno da ovako spusti cijenu ali žao mi je lika :(

Znam tu Miatu. I nije jedina u HR, zaczg iz kluba vozi takvu. Ne znam da li je udarana ili ne, ali očito tipu tebaju pare. Pa sve Miate su išle dole sa cijenom, ovo je 2001 godište, a Miatama koje su i 2004. godište je cijena abnormalno pala. Ako je Miata ok, ovo je stvarno super cijena, tip daje i hard-top s njom... žao mi je ovo reć , ali mislim da se više isplati imat Miatu doma nego je sad prodavat... ne dobiješ neke novce za nju, a imaš ''million dollar baby''... :oops:
Image

ovakva sa drvom u interijeru?

sve jedna koju sam na internetu vidio nije imala drvo pa mi je ova bila ekstra. :)

zhacova je lesnina edishn isto, a ova po vrbiku sta se mota nemam pojma, nisam zagledao. imas u ju vr sin threadu 2 slike, pa probaj skuzit :)
<---- prodajem oglasni prostor --->

da sad sam pogledao. Iz avatara mi se nije doimala tamno ljubičasta nego crna pa... Auta izgledaju isto.

Nego sad čitam i kaže da nije uzeo hard top. Pa nije mi jasno kako je lik htjeo prodat a da ne da i to u kompletu. Mislim šta će mu, pogotovo sa onom bojom ko će to prodat :D

ma rulja ti brije to prodat za 1000 eura :)

osobno bi dao efektivno do 300e i to pod uvjetom da uvaljam full kavez :twisted:

Ima ih sveukupno 750 komada, ja sam vidio tu jednu koja se mota po vrbiku, i nabasao na ovu na auti.hr

sudeci po slikama, to je ta, Mazda Icon, u njoj treba biti:

" The Icon was based on a standard model 1.8iS MX-5. Only 750 units were made. This special version was finished in Art Vin Mica and sported 15" alloy wheels, low profile tyres and locking wheel nuts.
The interior was trimmed in luxurious beige leather with matching lower dash, centre console and vinyl door trims

Further enhancements included a mahogany steering wheel, hand brake grip and gear knob complimented by a wood effect centre console. Cream colour dials with chrome rings and chrome inner door handles provided the ultimate finishing touches

Standard specification also included:

* ABS
* Torson LSD
* Driver and passenger airbags
* Seat belt pre-tensioners
* Boot release
* Central locking
* Security immobiliser
* Electric aerial
* Sports suspension
* 6-Speed trnsmission
* Power steering
* Electric windows
* Electric mirrors
* Heated rear screen
* Scuff plates
* CD player
* High level stop lamp

Ovi pragovi, i naprijed na prednjem braniku su dodatak, i s time nisu dolazile. Prednji branik mi je takodjer cudan (polozaj tablice), stoga bi provjerio dali je ikad udarana.

Ovako to treba izgledat:

Image
Miata NB 1.8is Icon
Vespa GT200

zaczg wrote: Prednji branik mi je takodjer cudan (polozaj tablice), stoga bi provjerio dali je ikad udarana.
jok takav nosac tablica je bila neka dodatna oprema il nest slicno...

Onda dobro, al kazem, ona druga miata isto nema takav nosac, pa zato..od 3, dvije imaju bez nosaca, jedna ima ovakav..pa zato...

Btw, ovakav autic, sa hardtopom ne mozes dobit ispod 11k eura, i toliko i vrijedi, fuckas sad tu neke kozmeticke fore i opremu, ono sto se cjeni je 1.8 motor sa 6 brzinskim mjenjacem, sportski ovjes (miata je nesto niza od obicne ili FL) i torson LSD.

Btw, bas sam nedavno isao Pula-Zg , kad smo kod potrosnje, isao sam autoputom, bez krova, putna brzina od 110-130 km/h u 6. brzini, rezultat pola rezervara - 340 km odnosno po staroj cjeni oko 170kn goriva.
Miata NB 1.8is Icon
Vespa GT200

zaczg wrote: Prednji branik mi je takodjer cudan (polozaj tablice), stoga bi provjerio dali je ikad udarana.
I ja imam takvu tablicu na Magicu
NB FL Magic
ZG*1538-BJ
Titan siva colour

Ova slika što je zaczg priložio ispred ima izgled čiste NB, dok je ova na auti.hr NB FL , a 2001. godište... čini se da je to bila ta specijalna edicija... jedino što je meni čudno na tom autu je centralna konzola koja je sa NB ( onaj ružni digitalni sat pa ispod radio), a sve ostalo je unutrašnjost iz FL... tako da ako netko zna bilo bi lijepo da se pojasni...
Image

Krivo si se izrazio, sve ostalo je NB, dakle centralna konzola, sat itd., a samo su brzinomjer i okretomjer kao kod FL. Kod te opreme su oni dolazili sa bijelom podlogom i crome ringovima. Taj drveni volan mi je uvijek bio tiha patnja, i skoro sam ga kupio u Japanu, ali mi je cijena od 900€ sa airbagom tada bila too much a pošto sam morao birati između njega i auspuha zna se šta je pobijedilo. Inače sam ljubitelj drvenih volana jer se za razliku od kožnih ne mogu tako lako istrošiti. Osobno bez obzira na motor bih uvijek izabrao FL u odnosu na standardnu NB, jer mi jednostavno djeluje toliko bolje, pogotovo iznutra, a izvana puno agresivnije!
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.