P: (iz oglasnika) MX-5, 1,6, 2001., 170000 km, 26000 kn, ST

Pozdrav!

Pronašao ovu na oglasniku, nalazi se u Splitu, vlasnik ex pomorac koji ju je za sebe sređivao, no nakon moždanog prodaje, drugi vlasnik, 2001. godina, 170000 km, motor u redu, sjedala pohabana pa je stavio druga, kupio hardtop, cijena je 26000 kn i ne misli spuštati. Veli da nije udarana, osim nekog na prednjem desnom blatobranu. Korozije navodno nema. Izgleda zapušteno, prljavo, pohabani tepih poda.
Nekome poznata, komentari?

Stavim fotke kad skužim princip...
Last edited by outisider on 3.11.17. 00:10, edited 1 time in total.

bagijaner wrote:+klima, ht

? krov, railovi, ostatak ispod lima

lako se to opere, polira i pocisti da izgleda ko nov.

ova ti je slicna cifra: http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... s-23790808 (kad uzmes da nema ht)
Krov ima, gospon koji se javlja na oglasnik (susjed od vlasnika, jer on nije na ti s tehnologijama) tvrdi da je krov dobar. Koroziju ne spominje, kaže nema nigdje, no trebalo bi pogledati.

Srebrnu twin sam uočio, zvao vlasnika, zainteresiran, vozio bih ju doma. Izgleda ok, no kaže da je dobila po nosu po izlasku iz salona kod prvog vlasnika. Vjerojano nije ništa strašno nakon 150000 km?

Meni ovako na prvu ova druga izgleda kao potencijalno bolja ponuda. To što je dobila po nosu ne mora ništa značit, ako nije u pitanju teža havarija.

To što vlasnici obično kažu da korozije nema ti ne bi trebalo ništa značit dok to sam ne provjeriš. Tako je prethodni vlasnik i meni rekao da nema nikakve korozije pa kada sam osobno došao pogledat auto ispallo je da nije da baš nema uopće korozije...
Mazda MX-5 NB (brilliant black), 2001.g, 1.6
Volvo C30, 2008.g., 1.6
Lexus IS250, 2008.g.

Vedo wrote:Meni ovako na prvu ova druga izgleda kao potencijalno bolja ponuda. To što je dobila po nosu ne mora ništa značit, ako nije u pitanju teža havarija.

To što vlasnici obično kažu da korozije nema ti ne bi trebalo ništa značit dok to sam ne provjeriš. Tako je prethodni vlasnik i meni rekao da nema nikakve korozije pa kada sam osobno došao pogledat auto ispallo je da nije da baš nema uopće korozije...
Meni također, a i boja mi je pri srcu. Kaže vlasnik da vjerojatno nije nešto strašno. Vjerojatno ju ne bi vozio 5 godina da je loša? Motoru daje 4 (jer ipak ima 150 tis km, korozije kao nema, sjedala su istrošena, a auto je generalno sjedi vozi... Kaže da mu je dosta nakon 5 godina, te da ima nekoliko automobila.

odi srebrnu provozat. ak su railovi ok, ak ide i ne ronda sveukupno previse, uzmi.
<---- prodajem oglasni prostor --->

bagijaner wrote:odi srebrnu provozat. ak su railovi ok, ak ide i ne ronda sveukupno previse, uzmi.
Idem. Ronda kako? Nedavno sam vozio jednu probno (a vozio sam MX prvi put) i bilo je wtf. Na 40 km/h lupalo treslo sve, posebno zadnji kraj. Je da je cijena bila 16, ali me odbila. Vlasnik (preprodavač) rekao da su gume stare da zbog toga...

mx5 je "malo" glasniji neg prosjecan auto, jer nema krov i to, al po ravnoj cesti nema nista trest ni lupat ni nista.

Kao što bagijaner kaže, MX5 je "sportski roadster" tako da se svaka neravnina u kabini osjeti za razliku od prosječnog klasičnog automobila koji dosta toga i popegla. Treba razlučit pri vožnji da li nešto lupa zato što je neispravno ili se radi samo o prijenosu neravnina u kabinu pa to onda čovjeku može djelovat kao lupanje.
Volvo C30, 2008.g., 1.6
Lexus IS250, 2008.g.

Vedo wrote:Kao što bagijaner kaže, MX5 je "sportski roadster" tako da se svaka neravnina u kabini osjeti za razliku od prosječnog klasičnog automobila koji dosta toga i popegla. Treba razlučit pri vožnji da li nešto lupa zato što je neispravno ili se radi samo o prijenosu neravnina u kabinu pa to onda čovjeku može djelovat kao lupanje.
Ok. Kod te test vožnje sve je treslo i zvuk je bio od toga, a cesta je bila relativno ravna i bez rupa.

Mislim da je bagijanerov savjet u redu, odeš probat ovu srebrnu pa ćeš imat i dobro iskustvo za usporedit s tom prvom koju si vozio.
Volvo C30, 2008.g., 1.6
Lexus IS250, 2008.g.

Vedo wrote:Mislim da je bagijanerov savjet u redu, odeš probat ovu srebrnu pa ćeš imat i dobro iskustvo za usporedit s tom prvom koju si vozio.

Slažem se. Koliko klima ima utjecaja na nešto, vidim/ čitam tj. stekao sam dojam da je svima jako važna. Da li ju je netko ugrađivao naknadno?

generalno se da bez klime, ali ako prek ljeta ides po sastanicma a vani je 30+ ima košulja da ti se natopi.

tj ak ti je auto daily onda glasam za klimu

bagijaner wrote:generalno se da bez klime, ali ako prek ljeta ides po sastanicma a vani je 30+ ima košulja da ti se natopi.

tj ak ti je auto daily onda glasam za klimu
šijet :lol:

Moja Miata je isto tako nema, nije da je presudna, ali je svakako plus. Može se i naknadno ugradit, ali nije baš jeftino, naravno...
Volvo C30, 2008.g., 1.6
Lexus IS250, 2008.g.