Znate li što o ovim Miatama?

Za početak, pozdrav svima na forumu! :smt006

Neki od vas će me se možda sjećati sa proljetnog "mitinga" na Jarunu, kad smo Vex i ja u njegovoj srebrnoj Miati skočili do Rijeke sa Bojanom i njegovom boljom polovicom (a poveo je i curu :smt025 ).

Za sve ostale, ja sam Stjepan, slobodno me zovite stiv ili štef ili štogod vam golica maštu :lol:

Anywho, uskočila mi je buha u uho, i nekako mi se čini da ću se i ja uskoro priključiti klubu vlasnika Miata 8)

Njuškam već neko vrijeme po njuškalu, i napikirao sam bivšu Bojanovu plavu, ali je ili otišla, ili je privremeno oglas dolje. Ako netko ima informaciju, slobodno javite ovdje.

Osim nje, par ponuda mi se dopadaju, pa ako netko zna nešto o tim autima, bio bih zahvalan na nekim detaljima, koliko god bili sitni ;)

1. http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... as-1283121
2004. godina, 1.8, 117k km, prvi vlasnik, max oprema, cijena od 8200€.
Ima kakav catch ili je ovo doista isplativa kupnja? Kilometraža je malo veća od očekivane, ali nije nebulozno velika da bih se brinuo, ne?

2. http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... as-1016590
2001, 1.6 specijal, samo 60k km, dovoljno dobra oprema (klima), 7500€. Jos veca isplativost?

3. http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... as-1015672
Za ovo ne znam jel neka zajebancija, slike mi izgledaju kao iz neke europske zemlje, a ne kod nas :) Za cijenu od 3500€ nešto opako smrdi. Ima tko kakav detalj?

Bio bih stvarno VRLO zahvalan na ikakvim informacijama o ovim gorenavedenim autima, ili pak o nekakvoj ponudi, klubskim koji se prodaju ili nesto slicno.

Isto tako, ako ima nekakav FAQ za kupovinu rabljene Miate, ili link na nesto slicno, slobodno dajte link! A ako se netko zeli raspisati o toj temi, necu bit ljut na njega ;)

Eto, toliko za sad, citamo se! :D

Za prvu mogu samo reci da mi se cini da je ponovno lakirana. Zasto? To je na tebi da provjeris :)

Drugu znam iz vidjenja iz gorice... Kilometraza? + minimalno 50 :)

A ak ovo za cijenu trece nije tipfeler... ja bi je kupio, pa makar nekoc bila i karambolirana... :)
Last edited by domagoj on 23.05.10. 19:22, edited 1 time in total.
NB FL Magic - ZG*9999AH

odi prvu vidi. auto se kupuje ko i svaki drugi + pregledaj jel krov dobar, odi u praonu malo ga potopi :) cjena je super.

ak imash neku opciju do nekog mehe da pregleda odozdola jel auto ok, jel balavi oko motora, mjenjacha itd. kad dodjes do auta, zapli svjetla muziku itd nek cucla shturm, ak je akumulator koma pak eura dolje na cifru. probaj par puta upalit ugasit auto. obavezno djir. pa vidi jel pali na toplo. provjeri klimu. nagazi na kochnice da vidis jel abs fercera. pogledaj jesu gume potrosene ravnomjerno (il je shpur il se rejsa il je banana). povedi vexa nek baci pogled. itd.

odi na miata.net ziher ima nekakav guide za njubare :)
<---- prodajem oglasni prostor --->

domagoj wrote:Za prvu mogu samo reci da mi se cini da je ponovno lakirana. Zasto? To je na tebi da provjeris :)
to se bar lako sazna

domagoj wrote:Za prvu mogu samo reci da mi se cini da je ponovno lakirana. Zasto? To je na tebi da provjeris :)
Da li to mislis zato sto su nijanse crvene drugacije na slikama? Ja sam mislio da je zbog (nedostatka) sunca prilikom uzimanja fotografije...

Ili je nesto drugo u pitanju?

Stiv wrote:
Da li to mislis zato sto su nijanse crvene drugacije na slikama? Ja sam mislio da je zbog (nedostatka) sunca prilikom uzimanja fotografije...

Ili je nesto drugo u pitanju?
iirc bila je takva farba. ona crvena iz cocacoline nagradne igre je bila takve farbe.

domagoj wrote:Da, i ta je bila SE, sa sjedalima u istoj boji... i nekim drugim kerefekima :-D
bat ga je, tolko detalja neznam :)

hmm...gledam sad, 2005 godina, kad i onaj iz koka kole... a mozda ih je stvarno bilo u toj boji :S Da ne obmanjujem covjeka...

Ipak se radi o 1.8 modelu za 60 iljada kuna :)
NB FL Magic - ZG*9999AH

ili mu je jako hitno ili nesto ne valja...ili je to recesijska cijena :-D ...ali auto na slici djeluje stvarno ko nov :shock:
OS 333 IR

Stiv, pošto sam upravo prodavao i prodao Josipovu Miatu (prodaja je trajala 2 dana), mogu ti reći šta se na tržištu isplati kupiti. I to što vidiš je sve preskupo. Uglavnom za NB nikako nemoj dati više od 5500 ojra, dok za FL nikako više od 6500. Definitivno radije uzmi FL jer je to jednostavno najljepša Miata+moderniji auto od stdn. Miate pogotovo unutrašnjost. Nazovi me na mob. koji ti šaljem PM-om, pa ću ti ja naći pravu Miatu, provjeriti ju kod kvalitetne osobe za takve stvari itd., kao što sam i Josipovu sredio i prodao. Pošto ne radim sada se većinu vremena bavim autima, pogotovo Miatama.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

bojan wrote:Stiv, pošto sam upravo prodavao i prodao Josipovu Miatu (prodaja je trajala 2 dana)
i za kolko je oshla?