Krepao mi je originalni Panasonic akumulator na mojoj miati (1.6 - 2004.) a nigdje ne mogu pronaci zamjenski odgovarajućih dimenzija (d230xš130xv160) 31Ah. Mazda HR ne nudi zamjenski kao ni Mazda Austrija nego mi nude posudu i držač za akumolatore standradnih dimenzija za 500kn(?!). Da li je netko kupovao već akumulator za miatu - di i kakav?
Puno hvala.
Najbolje E-bay.
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-
Re: Akumulator za miatu
#3Varta Silver 52 Ah, sifra mu je 552 401 052 3162, cca. 450 kn sa starim pod racun u Akumulator Ribnjak na Ribnjaku u Zagrebu, 01 46 68 641.
Za Rijeku ne znam, ali pitaj gdje vec imaju Vartu, trebali bi imati i ovaj.
Akumulator pase po dimenzijama, samo ces izbaciti plasticnu kadicu ispod originalnog (ako ju imas).
Sasa
Za Rijeku ne znam, ali pitaj gdje vec imaju Vartu, trebali bi imati i ovaj.
Akumulator pase po dimenzijama, samo ces izbaciti plasticnu kadicu ispod originalnog (ako ju imas).
Sasa
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)
Eto, Tine, rekoh ti da ćeš rješiti problem na forumu...
Uglavnom, što god čovjeku treba, ova Mazda Hrvatska ne da je u k...u, nego nemam rijeći...
Uglavnom, što god čovjeku treba, ova Mazda Hrvatska ne da je u k...u, nego nemam rijeći...
ok thx, sad ću ih nazvati. lako nađem nekoga tko prolazi kroz Zagreb pa da mi donese aku.
P.S. Ameri su imali ove probleme još prije 20ak godina kad su japanci prestali izvoziti akumulatore u SAD i Kanadu ali su zato lokalni proizvođaći počeli radi zamjenske identičnih karakteristika. Postoji cijeli elaborat na ovu temu... ako imate vremena i ako vam se da čitati evo:
http://www.miata.net/garage/battery.html#orig
Hvala i lp,
P.S. Ameri su imali ove probleme još prije 20ak godina kad su japanci prestali izvoziti akumulatore u SAD i Kanadu ali su zato lokalni proizvođaći počeli radi zamjenske identičnih karakteristika. Postoji cijeli elaborat na ovu temu... ako imate vremena i ako vam se da čitati evo:
http://www.miata.net/garage/battery.html#orig
Hvala i lp,
Tin!
Energizer također ima zamjenski orginalnih dimenzija, prodaje ih Auto Krešo.
Mario ..:Alfa:...
Ex NB Classic Red 1.8 ZG-0180-MM
Ex NB Sunlight Silver 1.6 ZG-2622-AA
Ex NB Classic Red 1.8 ZG-0180-MM
Ex NB Sunlight Silver 1.6 ZG-2622-AA