Kako ste pronašli svoju miatu?

Pozdrav od potencijalnog mijataša! :smt006
Već jedno pola godine razmišljam samo o kupovini miate, ali još uvijek sam tanak sa nofcima. Kako mi se ne žuri i vremena imam još jedno godinu dana(najviše) u međuvremenu stalno gledam po oglasima i forumima šta se nudi i priča.
Znam da je mx-5 relativno rijetko auto pogotovo u hrvatskoj i da je teško naći točno ono šta si zamisliš, pa me zanima kako ste vi došli do miate koju trenutno vozite? Znam da postoje oni koji auto kupe i u autosalonu, ali takva iskustva i nisu od velike pomoći u ovoj situaciji. ;)

Prvi i najvažniji uvjet mi je da je 1.8 motor, a vidim takvih je 8.8% miata u oglasima pa mi to još više otežava situaciju. Boja mi toliko i nije važna, podnio bi bilo koju jer lijepa je u svakom izdanju. U oglasima od 10 njih, 9 ih je crveno pa eto recimo nebi crvenu. :D

Jeste li vi "upadali" ljudima koji ste vidili da voze mx-5 sa pitanjima dali možda prodaje ili ste tražili nekog dedu od 70 godina šta je sa 55 konačno ostvario svoj dječački san i kupio malog kabria kojeg je oduvijek želio, ali provoza ga samo 3 puta u 20 godina jer ga muče bubrezi pa nemože dalje od 500 metara od kućnog praga? :-D

Možte slobodno navest koliko vam je trebalo da nađete miatu i koliko ste je planirali uzet... (da znam da nisam jedini)

sjoo sad da idem pricat, ubio bi megabajt na serveru :D

kad sam negdje 99 u nekom auto magazinu na hrtu vidio test NB-a (onaj zlatni, ima jedan u oglasniku) i shlapu 195, reko sam si da moram takav auto imat (tad bio nezaposlen). 2 godine kasnije ubo jednu i rest is histori, za cca mjesec ipo 8 godina druzenja :)
<---- prodajem oglasni prostor --->

Bog,
ja sam "razmisljao" o kupovini kao i ti vise manje god, god i pol.
Trazio sam NA, cak razmisljao o uvozu uglavnom sve se vrtilo oko 4-6k€ i za tu cijenu nisam nalazio nazalost nista sto bi ju opravdalo.

E onda sam jednog dana u otprilike ovo god doba odlucio samo pogledati NB, obisao sve iz oglasnika vidio svoju koja je bila daleko bolja od ovih ostalih i rekao bivsem vlasniku da mi cuva tjedan dana.

E sada jedini je problem bio kak u tjedan dana skupiti duplo vise neg sto sam mislio potrositi:)

dakle ak odlucis i ak si zabrijes da ju kupis budes kad tad:)

pozz
Ivan

Slicno kao pathway... u igri je bilo jedno 5-6k evra za potrosit kad sam odlucio kupit novi auto...i tako listajuci oglasnik sam slucajno naletio na mx5 i poceo vagat "petora vrata+taksi sluzba il mx5+krov dole"...kak se veli ostalo je povijest :D

Obisao sam nekoliko miata, i sve je bilo nesto slupano ili sa skinutim kilometrima i sl... i onda sam naletio na ovu koju sad vozim, i odluka o kupovini je pala isti dan kak sam je vidio bez obzira sto je kostala jedno 4k vise nego sto je bio planirani budget:D
NB FL Magic - ZG*9999AH

Ja sam kupio od frenda auto koji je bio 100% provjeren da sve stima na njemu. Falilo mi je love ko i svima, malo me on priceko malo sam posudio i sad... 8)
EX ZG-1178BN Zelena NB + HT + roshtilj + ja nutra... :smt110 :smt025 :smt030

ja sam auto kupio u tjedan dana, naime nesto sam sa frendom vec razgovarao da mu prodam sada vec bivsi auto i on je reko da je zainteresiran... ja mu cak nisam ni mislio prodavati fiata jer nisam imao ideje sta bi kupio pa cak ni neke zelje za promjenom auta.. i tako ja bezveze gledam malo cijene na auti,hr i vidio par miata, nazvao ljude obisao nekoliko miata i reko ajde... drugi dan otišo u banku nazvo frenda da dode sa parama :-D i otišo za par dana po auto..
potpis...

Vidim da neki imaju slična razmišljanja oko kupovine kao ja. Prvo sam i ja mislio NA uzet do nekih 6k €, ali razmišljam se da za još koju tauzenku mogu dobit NB i to s puno sreće FL. Obe su mi prva liga ali ipak NB je mnogo sigurnija što se tiče sudara. Nije sad da se planiram slupat, ali šta ako se neko planira slupat u mene. :roll:

Problem kod NA je, kao šta je već neko rekao, da se nemože nać ništa iznad '91. Ako daj bože nešto i bude onda će koštat kao i NB FL... :x

Trenutno u oglasima ima jedna 1.8(ova). Jedan razlog radi koje je nebi uzeo je ovaj nosač iznad gepeka. Jel se on može skinut bez nekih vidljivih tragova?

je je... cijena je ok. Čak se bi se još dala i spustit, samo šta nemam te pare :)

bit će vremena kad recesija uzme maha pa se počmu prodavat auti da bi se vratili krediti za koje su kamate otišle u nebo :twisted: :idea:

Dellboy wrote: Trenutno u oglasima ima jedna 1.8(ova). Jedan razlog radi koje je nebi uzeo je ovaj nosač iznad gepeka. Jel se on može skinut bez nekih vidljivih tragova?
Ak je kupis do 6mj ove godine, ja bum rado otkupio nosac od tebe :-D
NB FL Magic - ZG*9999AH

domagoj wrote:
Dellboy wrote: Trenutno u oglasima ima jedna 1.8(ova). Jedan razlog radi koje je nebi uzeo je ovaj nosač iznad gepeka. Jel se on može skinut bez nekih vidljivih tragova?
Ak je kupis do 6mj ove godine, ja bum rado otkupio nosac od tebe :-D
ma kupim odma sutra pa ti prodam za 4000€ :smt117

Re: Kako ste pronašli svoju miatu?

2 Dellboy - ja sam kupio prvu za koju sam zvao i isprobao :-D

Tako se pogodilo - druge su bile znatno slabije pazene, iz jedne sam izasao nakon samo jednog kruga oko kvarta koliko joj je mjenjac bio sjeban, jedna je navodno imala 25.000 km (jea rajt, a ja sam Luke Skywalker) itd.

Uglavnom, bivsi vlasnik ju je redovito servisirao, pojavljivao se na par klupskih mitinga, jedan clan kluba je frend s njime i zna auto godinama, a i na Bagijevoj sam ispekao zanat pa sam odmah znao da je auto dobar, cak i bolji sa svojim 105.000 km od nekih sa puno manje km koje sam probao...

Uglavnom, u nepune 2 godine kako ju imam, presli smo 60.000 km, napravili puno izleta i opcenito gustali i na suncu i po snijegu na Zumberku.

Pogodilo se i da je 1.8, iako ti to ne mora biti presudno kod kupnje - razlika u brzini nije tolika, a LSD mozes nabaviti i za 1.6 ako osjetis zelju za njime.

Sasa
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)