Trenutno mi je sedmi auto i nemam ju gdje držati, pa malo čistim dvorište, auto je u super stanju i onak tko uzme neće požaliti 👍🏼
Nbfl SB-500-FN

Marko8 wrote:Trenutno mi je sedmi auto i nemam ju gdje držati, pa malo čistim dvorište, auto je u super stanju i onak tko uzme neće požaliti 👍🏼
#humblebrag ovo sa "sedmi auto" :-D

Ha gle, mene si zainteresirao... always was a sucker for reds...

Nije 1.8, nema klimu, nema šperu, nema Nardi - al ono, if the price is right da se sve to našarafi gore...

Kakvo je stanje ispod - hrđa i to?
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Bivši vlasnik mi je rekao da su ju zaštitili samo s tim od hrđe, meni se to ne sviđa od prvog dana jer ne mogu sa sigurnošću tvrditi šta je ispod, a hrđe nigdje drugdje nema, a i ružno mi je, imam dojam da je višlja nego sto ubiti je 😀
Nbfl SB-500-FN

Marko8 wrote:Bivši vlasnik mi je rekao da su ju zaštitili samo s tim od hrđe, meni se to ne sviđa od prvog dana jer ne mogu sa sigurnošću tvrditi šta je ispod, a hrđe nigdje drugdje nema, a i ružno mi je, imam dojam da je višlja nego sto ubiti je 😀
To je najmanji problem.
Par stotina kuna i eto iz crnog u crveno.
:-)
Ako nije nabubreno, onda vjerojatno niti nema trulezi
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

To je vjerojatno bitumenska zaštita, to je ok za zaštitu od udaraca kamenčića gdje se može kasnije pojavit površinska korozija. Problem je u ovom slučaju što se ne zna što se događa ispod...

Nisam siguran, ali Miata već ima neku vanjsku zaštitu po pragovima s obzirom da je površina hrapavija po pragovima, neka me netko ispravi ako griješim.

Vedo wrote:Nisam siguran, ali Miata već ima neku vanjsku zaštitu po pragovima s obzirom da je površina hrapavija po pragovima, neka me netko ispravi ako griješim.
Ne griješiš, al ta zaštita nije svemoguća... i na maženim i paženim primjercima će ju prije ili kasnije probiti, oš kamenčići izvana (dolje ispod na zaobljenom dijelu praga) oš traljavo složeni pragovi iznutra (gdje se sakuplja voda, sol i sl.).

Doduše, pragovi se lako srede, to nije tragedija. Prednji railovi OTOH :shock:

sash wrote: Doduše, pragovi se lako srede, to nije tragedija. Prednji railovi OTOH :shock:
Da... Jedva čekam dogovore sa limarom oko toga. :?
'91 Nissan Primera SR20DE

Koje limare je uputno kontaktirat u vezi pragova i prednjih railova? Mislim, da znaju što rade i da to odrade kvalitetno, dugotrajno i ne basnoslovno skupo...

Još si ne mogu objasnit da se ti prednji railovi ne mogu nekako zaštitit pa da se zaustavi korozija na tom dijelu.... :?

Vedo wrote:Koje limare je uputno kontaktirat u vezi pragova i prednjih railova? Mislim, da znaju što rade i da to odrade kvalitetno, dugotrajno i ne basnoslovno skupo...

Još si ne mogu objasnit da se ti prednji railovi ne mogu nekako zaštitit pa da se zaustavi korozija na tom dijelu.... :?
Ja te mogu upoznati sa dečkom koji je meni radio. Za sada se čini kao dobro odrađen posao, ali pravi test tek dolazi - zima i sol. Ako se nakon zime pokaže da je sve ok, njemu ću dati i railove da mi sredi.
Tako da ako bude sve dobro, možeš i ti kod njega. Kod tebe je limarijska situacija vrlo dobra (pogotovo na railovima), tako da imaš vremena.
'91 Nissan Primera SR20DE

Da, kod mene je situacija prilično dobra, jedino bi rado riješio ono malo korozije na pragu(vjerojatno je jednostavnije, jeftinije i bolje to sada riješit dok je tek krenulo nego kasnije) i nekako zaštitio te vražje railove, dok su još dobri, ako je to ikako moguće... :?

Svakako ćeš me upoznat s njim jer trebam nekog čovjeka od povjerenja, koji zna što radi i radi onako kako bi radio i sebi, a ne fušera.

Raziel wrote:BTW; čak možda razmišljam uzeti ove gotove limove, ali ću to vidjeti sa njim kad se budemo dogovarali.

http://www.themx5restorer.co.uk/shop/ne ... rs-panels/
E, tog lika sam i ja nasao preko mx5oc.co.uk foruma - specijalist za takve pizdarije :-D

Raziel wrote:BTW; čak možda razmišljam uzeti ove gotove limove, ali ću to vidjeti sa njim kad se budemo dogovarali.

http://www.themx5restorer.co.uk/shop/ne ... rs-panels/
Ne cine mi se nes specijalno komplicirani ti limovi.
Moj limar kad je radio komplet kod mene pragove i blatobrane je napravio nove limove.
Odnosno sve je izrezao i dao susjedu koji radi spuhove da na masini ispiga limove kakve je trebao.
Definitivno izgleda puno jednostavnije nego piganje pragova i blatobrana
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-