imadjer wrote:Ako nije prekasno, ja sam išao gledati auto u VG još ovo ljeto - meni se hrđa u motornom prostoru čini terminalna (totalno hrskavo, otpada na dodir prstom)

Mislim na dio ispod muldi odnosno kada bi se skinuo kotač tamo di ide kabel od ABS-a.

Iznutra i izvana hrđavo do bola, čudni zvukovi na sve strane u interijeru, kočnice gotove ugl - auto ubijen do bola.

Jedino kaj izvana lijepo izgleda, na prvu sam se obradovao kad sam ga vidio. Čak i interijer je dobro održan, ali mehanicki izgleda da je auto stvarno krpan.
Kad je mx5 takva ne isplati ti se ni da ti je netko pokloni. Skupo je obnavljati, a ni auti u dobrom stanju ne mogu se prodati za neke ozbiljnije novce. Ali to je kod nas tako, svaki auto na koji se još uvijek da prišerafiti sva četiri kotača ne može biti za otpad...

Jedino ako jednom cijene emikspetica odu kao danas za olupine Porschea 356 ili ranih 911. Sad izgleda kao da ni jedna cijena nije previsoka.

Idealan scenarij je naravno onaj Rowana Atkinsona, kupio Mc Laren F1 nov za 640.000 GBP 1997., nije doduše puno prešao, malo preko 60.000, ali se izguštao, razbio ga dvaput, drugi put zapravo prepolovio auto, taj popravak platio 900.000 GBP, a onda 18 godina star auto prodao za 8.000.000 GBP :)

Iskreno nije mi jasno kaj ekipa očekuje od 16-17 godina starog auta....da nece imati hrđe? lol...Tim vise kaj je mazda poznata po tome....i jos im je cijena od 2 hiljade eura puno...onda fino odete do Karla/Jurka whatever i fino uzmete novu miata....ta ziher nema hrđe....barem prvih par godine.....dobro lak necemo spominjati... :D

Ovdje nije samo hrdja, cini mi se da su prednji frame railsi potpuno gotovi, kuplung ne radi kak spada, kocnice su ubijene, ne ulazi u brzinu bas kak spada, getriba zuji ko luda, jos je i meki krov ubijen te ko zna kolko stvari ne valja.

imadjer wrote:Ovdje nije samo hrdja, cini mi se da su prednji frame railsi potpuno gotovi, kuplung ne radi kak spada, kocnice su ubijene, ne ulazi u brzinu bas kak spada, getriba zuji ko luda, jos je i meki krov ubijen te ko zna kolko stvari ne valja.
Jesi ti na kraju išao gledati onu iz Slavonskog Broda?
Moj kolega odlučio tu kupiti. Bio ju je vidjet, veli da je ok. Nažalost nisam mogao s njim...
'91 Nissan Primera SR20DE

Raziel wrote:
imadjer wrote:Ovdje nije samo hrdja, cini mi se da su prednji frame railsi potpuno gotovi, kuplung ne radi kak spada, kocnice su ubijene, ne ulazi u brzinu bas kak spada, getriba zuji ko luda, jos je i meki krov ubijen te ko zna kolko stvari ne valja.
Moj kolega odlučio tu kupiti. Bio ju je vidjet, veli da je ok. Nažalost nisam mogao s njim...
Nisam, bas u meduvremenu se pojavila ova koju sam kupio na oglasu - primamilo me to kaj je u zg i kaj ima klimu i hardtop i eto pala je odluka na nju. Ali i ova iz SB je izgledala dobro samo sta mi se cini da je dosta stajala. Kaj veli kolega, nije ju uzeo ili?

imadjer wrote:
Raziel wrote:
Nisam, bas u meduvremenu se pojavila ova koju sam kupio na oglasu - primamilo me to kaj je u zg i kaj ima klimu i hardtop i eto pala je odluka na nju. Ali i ova iz SB je izgledala dobro samo sta mi se cini da je dosta stajala. Kaj veli kolega, nije ju uzeo ili?
Dogovorio se, mislim da kroz tjedan - dva ide po nju.

Da, zato me čudi što sad ide za 4000. Imam kolegu koji je jako zainteresiran, pa pokušavamo skupiti info prije nego nazovemo.

imadjer wrote:
Raziel wrote:
Uzeo sam je na kraju i čini mi se da je auto u više nego ok stanju kada se sve zbroji i oduzme. Stajala je u zadnje vrijeme po riječima bivšeg vlasnika, ali ne radi se o vremenskom periodu za zabrinut se. Lijevi prag je malo dobio, ali po riječima kuma (Raziel) ništa strašno. Riješit će se. Motor je suh, radi dobro, malo se osjeti missfire, ali to će se isto riješit. Prednju šajbu će trebat ispolirat zbog loših metlica koje nisu promijenjene. 96t km ima na satu. Pregledat ću je odozdola kada odem promijenit ulje i filtere. Rekao bih da je auto bio malo zanemaren(prljav je) u zadnje vrijeme, ali nije razvaljen i čovjek je promijenio neke stvari koje mi je ostavio u prtljažniku.

Uglavno, čini mi se i više nego dobra kupovina za 25t kn. :)

Eto. Realna cijena, a ne kao napuhane ovog ljeta.
Jos pet somova u malo sminkanja i veliki servis i auto ko grom.
:)
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

Raziel wrote:http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5- ... s-20570910

Jel se zna tu na forumu što o ovoj NA?

ako moze cekati do 12 mjeseca tad idem nazad u kroejsa na blagdane.... makarska je 20 min od omisa
odem provjerit auto, I sve znas

iz slika se vidi da je varen I pituran I vjerojatno na ta tehnix gewindama ili oprugama
I ovo je bio vjerovatno njemacki model...vidi se po MAS felgama koje su njemacki distributeri ugradivali na pojedine mx5
cini se da su felge isto obnovljene...vrijede bar 400 eura u top stanju

no frx
btw mogu ti poslati broj u inbox pa me mozete kontaktirati putem whats app ako bude kakvih pitanja oko auta ili ako bude trebalo poslat koju sliku na kontrolu