K: NB prekidac podizaca prozora

Prekidac me zeza vec neko vrijeme, izgleda da je sami proces dizanja i spustanja prozora postao pre naporan pa je poceo stvarat toliki otpor da je sprzio prekidac vozacevog prozora. E da je bilo pameti pa ga podmazat i ocistit ranije... Za divno cudo suvozacev se uredno spusta i dize iako su jedan te isti sklop.

Auto sam odveo u elektricara, ali mislim da ce trebat mjenjat cijeli prekidac za oba prozora posto su isti sklop.

Ima li netko da mu stoji jedan viska sastrane i da je voljan postedit me narucivanja preko Ebay-a naravno za razumne novce? :)
Samo se u ratu isplati bit promašen slučaj ;)

Imam ti ja stari crknuti :lol:
Ja sam narucio od IL 500kn novi, toliko su mi trazili za polovnog u Njuskalu

Skini prekidač i rastvori ga , onda ces vidjeti pločicu sa dvije male plastike koje se šeću gore dole i na njima mali zubići obično oni puknu. oni su ženski a na prekidaču je muški .

Da je izgorilo mislim da bi sve otislo u kurac , jer je jedna ploča za sve.

Onda cijelu ploču izoliras sa izolir trakom da nebi zalio s pivom ako Bagija pokupis negdje , i onda sam mrdas te plastike i prozor radi.

Žice vire , prozor radi a kaznu ne platis Smile
Naravno malo i prozor namazi tj sajlu

Sve ti to govorim jer sam ja tako bio radio.

To ti je prelazno dok ne nabavis prekidac , same plastike sa zubićima nemozes kupiti.
Last edited by mik on 6.10.14. 22:54, edited 1 time in total.

Nisam ocekivao ovoliko komentara... Zar je ovo cest problem na NB?

Isprike jer sam se krivo izrazio, prekidac nije sprzen vec jednostavno vozacev ne radi, odmah sam uocio da suvozacev klika kad se dira botun prekidaca dok vozacev ne klika. Dakle vrlo vjerojatno je neki kontakt ili taj komad plastike sto vec...

Auto sam ostavio kod elektricara do sutra jer mi ugradjuje centralno i daljinsko, pa sam mu usput rekao da vidi sto je s prekidacem. Ja doma neman ni posteni odvijac stoga unatoc volji i zelji ne mogu se sam uhvatit posla.
Gledam cijene, iskreno sokiran sam da taj prekidac kosta toliko, :shock:
Cijelo vrijeme si govorim samo da nije motor crka, a ispada da bi bilo bolje da je motor crkao, jer zamjenski kosta stotinjak kn :p

Ne znam sto je s tim Mazdama i prekidacima, od mojih 7 Mazdi koje sam imao svaka je imala probleme s prekidacima... :(

Seafreak wrote:Nisam ocekivao ovoliko komentara... Zar je ovo cest problem na NB?

Isprike jer sam se krivo izrazio, prekidac nije sprzen vec jednostavno vozacev ne radi, odmah sam uocio da suvozacev klika kad se dira botun prekidaca dok vozacev ne klika. Dakle vrlo vjerojatno je neki kontakt ili taj komad plastike sto vec...

e to je to onda, zubići su pukli, nek ti napravi ovako kako sam ti rekao
pa onda lovi na e bay, :)

Vrlo česta boljka..

Uglavnom, skini cijeli sklop, nađi puknute zubiće i zaljepi ih nazad sa cijanofixom...meni drži već 5 godina sigurno...

a ako su ti zubići čitavi, onda moraš još dublje raskopati; ispod bijelog kućišta na kojem su zubići (koje se može pažljivo rastaviti bez posljedice) su elastični limići koji daju kontakt, a i služe kao opruge; znaju se deformirati pa kontakta nema.
NB 1.8 sa lexus zadnjim lampama

Ekipa veliko hvala na savjetima. Prenio sam elektricaru, i rekao mu da se pozabavi s time. Valjda ce ga uspit spasit.
Ako je to sto kazete ipak postoji nada da se uspije popravit. Javio mi je samo da je nakon detaljnjijeg ispitivanja uocio da je prekidac vozacevog podizaca ostao u polozaju za dizanje prozora. Pretpostavljam da se isti iskljuci sam od sebe kad se stvori otpor ali isto necu riskirat, u slucaju da se prekidac ne uspije popravit izstekat cu ga dok ne nabavim novi...

Pokusaj naci prekidac od neke druge Mazde slicnog godista i samo zubice iskorisiti, vjerovatno su isti

Dakle rastavio sam prekidac i izgleda da je ipak do onih nogica koje ga guraju u polozaj.
od njih 8 sve skupa 4 su pukle. Ima li smisla da se upustam u avanturu s super lijepilom? A koliko je sitno sumnjam da se da zavariti...

Image

Image

Zna li itko postoji li jos neki auto koji koristi slicne prekidace?

Svojevremeno sam radi istog problema vozio Josipovu Miatu (ne znam više od tolikih promjena tko je danas vlasnik tog auta) kod Gorana. 100kn je koštao popravak i nakon toga je sve savršeno radilo. Tako da mislim da ti se isplati popravljati.
il presidente
NB Yellow 2004.-2005.
NB FL 2005.-2007.

Da zaboravio sam napisat. Uzeo sam super lijepilo i pincetom sam lagano naljepio zubice. Nevjerojatno ali drzi i sve radi ;)
Pepav posal ali isplatilo se... :)