uhuu koja cool rasprava
evo samo da se malo uključim u pogledu cijene; na zimu sam tražio 50k kn auto je trebalo malo srediti i vjerovao sam da je tržišna cijena, ali zapravo i nisam bio motiviran da ga prodam, i nakon što je Bojan ljubazno popravio te sitnice na proljeće (za minimalni trošak) skoro sam se skroz predomislio oko prodaje, rekao sam sam sebi za 40 ne dam, radije ću da mi trune na parkingu. No, sasvim slučajno se javio dečko za kojeg mi se čini da će se super baviti sa autom, i dao mu ponudu 42k kn, i nije bila stvar u novcu već se sve poklopilo, i to da imam novi auto, i motor, i da Mazdu ne bih vozio, i da je lik super i da neće uništiti auto. I tako ode.
Ja sam jedan od onih koji je imao taj auto sedam godina, nisam ga kupio, rasturio i preprodao (kakvih je većina u oglasniku), ali to je nešto što u oglasu za prodaju nema nikakvu težinu. I kada sam vidio da kupac cijeni auto, prodao sam bez natezanja oko cijene.
Dakle, po meni, tržište je ovakvo:
- 70% auta je jeftino zbog očajnog stanja;
- 20% auta zbog žurbe, treće/desete ruke i krize
- ima 10% auta koji drže cijenu, vlasnicima ne žuri jer ako je auto dobar zaista je bolje imati takav auto nego 5k EUR u džepu
Denisov auto je savršen primjer, ja ga na njegovom mjestu ne bih dao ni za 10k EUR, što drugo napraviti s tom lovom da kupiš toliko sreće, povijesti i zabave?