bojan wrote:Vozio novoga Schirocco-a, 200ks čak sam ga mislio i kupiti, i mogu samo reći as boring as it gets. Dosadan zvuk motora, ništa posebno brz, ali tek monotonija toga auta je zapanjujuća. Osim moram priznati sicevi su jako dobri. Sve ostalo iznimno dosadno. 5 puta bih radije kupio svoju staru Alfu 166 koja je jedno 800 puta zanimljivija od toga auta i ima više šarma. Jedina dva moderna auta sa 4 cilindara koja sam stvarno uživao voziti su bili naravno Miata i novi BMW 320d coupe, svi ostali moderni auti sa 4 cilindara imaju toliko dosadan zvuk motora da je to nevjerojatno. 5cil., 6cil., wankel, sve samo da nije 4.
Sto se tice 6,8 i vise cil se apsolutno slazem.

Ali nađe se i koji s 4 cilindra da zvuci dobro ili cak odlicno, a i da je zabavniji cak i od Miate.

Provozaj malo Clio Sport 197, Megane Sport (Da znam to su galska smeca ali sto se moze

), pa onda koji Subaru, posebno su zanimljivi ovi s oznakama WRX i STi, nadalje i 1.4 TB iz Fiat grupe isto nisu za baciti, npr. Alfa Mito ima iznenadujuce zanimljiv sound a ni dizajn nije za zanemariti. Jedva cekam da dodu sad Mito i 159-ka sa 1.8 TB, mislim da ce biti vrlo zanimljivi auti. Ma nađe se toga, nije da ima bas previse toga na izbor ali ima.
A sto se tice monotnije u samom izgledu interijera, osim generalno Alfi tu bas danas i nema nekih "vauu" auta. Ne mozes reci ni da E90/E92 imaju neku atraktivnu unutrasnjost, meni osobno jako monotono i hladno, ali da ih je gust voziti to je istina.
IMHO. G5 GTI V, i opcenito G5, je najbolji VW u zadnjih 20 godina, za G6 ne znam jer nisam ga probao. Shirocco sam prije par mj. gledao, isprobavao ... nije los auto, ali nema ono "nesto", preobican je i puno preskup za ono sto nudi, za 2x manje love se dobije Clio Sport, ista snaga, veci gust za voziti,
Mario ..:Alfa:...
Ex NB Classic Red 1.8 ZG-0180-MM
Ex NB Sunlight Silver 1.6 ZG-2622-AA