1.6 NB

Kiki B;1000585 wrote:Proizvođač: Mazda
Model: MX-5

Obujam: 1597 ccm
Snaga motora: 115,8KS izmjereno kod Dasteka
Pogonsko gorivo: benzin

Godina proizvodnje: 2001
Registriran do: GODINU DANA
Trenutna kilometraza: 59 500 km

Vlasnik: treći
Servisna knjiga: ne
Garažiran: da
Dodatna oprema: HARD TOP, K&N panel, Lastovčić, bušeni diskovi, nove gume, napravljen veliki servis, prednji kraj od nove linije, i tako dalje... :D

Cijena: 8 700,00€, moguća zamjena za jeftinije ili skuplje
Kontakt: 091 /3 66666 3
Napomena: auto nema jedne mane, doslovno je kao NOV!!

Slike: uskoro

Kiki B;1002632 wrote:Evo slika sa hard topom gore, imam i bez krova na mobitelu, ali ih nemrem prebaciti... kada je skinut krov, auto ima i kožnu navlaku koja se stavlja preko krova mekog spuštenog da lijepo izgleda!

Zaboravio sam napomenuti da je i napravljen servis i da je stavljen alarm na auto. Ova sva kromirana unutrašnjost, uključujući i ringove na ćukicama su naknadno naručena i stavljena i plaćeno je čitavo bogatstvo!

A mali ide k'o raketa, ja sam ga 220 km/h vozio... :naughty:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ako mi netko to može na Mazda forum prekopirati? :D

Veliki servis na 59.000? To ide na 90.000!
Što se tiče brzine čuo sam da su neki naši Miataši s 1.6 motorom išli 215 km/h. Ja sa svojom 1.6 nikada nisam išao preko 200 km/h, iako piše u knjižici da je max brzina 195 km/h, osjetim uvijek da još ima prostora za veću brzinu.
NB FL Magic
ZG*1538-BJ
Titan siva colour

domagoj wrote:220? but hoooow.... 8)
Desna papucica u firewall i cekaj - kazaljka ce ti pokazati 220, ali ides zapravo 208 km/h (1.8NB).

Sasa
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Ja sam svoju natjero do 195 otprilike...i samo je naglo stao sa ubrzanjem, makar se osjeca kao da bi mogao jos ...i nece i nece:(

ak se dobro sjecam blek je ishao 214 taman ka-zg pred luchkom, nakrcan ko magarac, full tank, suvozachica, a i cesta je bila lagano nizbrdo :)

al inace, vozam se po gradu 2-3 tjedna. odem na hajvej, cager nejde prek 190. onda odem opet dan kasnije sad je cager na 200, i onda opet sutra cager dodje do 210. chetvrti dan nisam isho :D

treba stavti v8 od korvete, pa bi sho 250 bez beda :)
<---- prodajem oglasni prostor --->

bagi wrote:treba stavti v8 od korvete, pa bi sho 250 bez beda :)
Po cajgeru - definitivno :)

Sasa

sta po cajgeru? islo bi to i brze. samo treba zabit auto u pod i downforsat ga dobrano.

mislim ak mps 3 ide 250 sa 260 tak konja di nece ovo sa 300 i kusur.

Al sto jest jest, aerodinamika auta pri brzini od oko 200km/h je odlicna... i stvarno nemas onaj osjecaj da ce se auto raspast kao kod clio/punto stila :D

Ma ja ciljam na ove gore lovce i njihove top spidove:)

Inace, neki dan su na TG imali tjuning Avantimea sa 3.0 V6 mlincem za kavu koji je kad je bio nov imao 210 KS, a nakon 6 godina imao je 157 KS. Kad su napravili postenu generalku na motoru, onda je raga vec isla brze.

E sad, koliko ce to imati utjecaja na Sepetic kad mu to napravim na proljece, vidjet cemo. Kod Miata je ionako kod postizanja maksimalne brzine veci problem aerodinamika - kao sto se vidi po slicnim max. brzinama za 1.6 i 1.8 NB.

Sasa

sash wrote: E sad, koliko ce to imati utjecaja na Sepetic kad mu to napravim na proljece, vidjet cemo. Kod Miata je ionako kod postizanja maksimalne brzine veci problem aerodinamika - kao sto se vidi po slicnim max. brzinama za 1.6 i 1.8 NB.
Sasa
Ja mislim da je problem samo u mjenjacu tj. prekratkoj petoj ili nedostatku seste brzine, nema niti jednog razloga da i 1.6 i 1.8 NB ne potegnu barem do 210 odnosno 230 km/h. Srebrna NB sa postenim CAI-jem i otvorenim ispuhom i dobrim shelovim gorivom je po kazaljci isla mrvu preko 215, i to prenakrcana stvarima i po ravnom (imam i svjedoka :)). Bez ova tri sitna dodatka nikad nisam mogao praznom puno preko 200. Crvenu moram jos testirat prije nego je prodam, ali mislim da nije sporija od ovih 215, a tu ce mi i malo veci kotaci pomoci. :-D
Mario ..:Alfa:...
Ex NB Classic Red 1.8 ZG-0180-MM
Ex NB Sunlight Silver 1.6 ZG-2622-AA

mario wrote:Crvenu moram jos testirat prije nego je prodam, ali mislim da nije sporija od ovih 215, a tu ce mi i malo veci kotaci pomoci. :-D
Gle sad, sjedni s posla u crvenu, izadji tamo na "nasem" izlazu na autocestu u smjeru Ljubljane i ako prije Inine benzinske ne napravis top spid baci ju u smece jer tvoja spustena-1.8-NB-50.000 km-sporCki federi-CAI-MAI-FAI-HAI-uberMiata ide sporije od Sepetica :-D

(ali javi di si ju bacio da skinem diskove, felge i jos par sitnica za svoju kad vec pasu) ;)

Sasa

Pozdrav.

Samo da se pohvalim da sam ja ponosni novi vlasnik gore prikazanog automobila.

Moram priznati da je osoba koja ga je prodavala bila vrlo korektna, te su sve navedene stvari uistinu toćne (osim kilometraže...veča za 1500 km, ali tko broji)

Sanjao sam MX-5 od "davne" 2002. i drago mi je što sam se konaćno "ogrebao" za jednu, makar bila rabljena.

Eto, toliko za sad...drago mi je što sam ušao u "klan"...kada je inicijacija? :lol:

samwise wrote:
Eto, toliko za sad...drago mi je što sam ušao u "klan"...kada je inicijacija? :lol:
welcam :D

obred inicijacije automacki prodjesh kad upalish mx5 i napravis dobar djir.

mosh dodushe neku jagnjetinu platit, al to nije mus!

puno dobrih km sa the autom!

bagi wrote:puno dobrih km sa the autom!
Skoro si napisao Das Auto, jelda? :twisted:

Hrvoje, dobro nam dosao... nego jeboga, jel ima neki vlasnik emikspet a da nije ITjevac ili na neki nacin povezan sa ITjem :-D (Hrvoje radi u Algebri)

Dobro, de, jasno je da ce se ITjevac najprije obratiti na neki forum, ali svejedno je pomalo smijesno :smt006

Sasa